Kotimainen Lavis-jumppa villitsi Naantalissa

LIIKUNTA. Suomalaisten kehittämä kotimainen Lavis-jumppa alkoi tammikuussa Naantalissa, jossa heti ensimmäinen tunti sai suuren suosion.

Naantalilaiset todella ottivat Laviksen ilolla vastaan, jumppaajia oli yli 35, mukana myös yksi rohkea mies. Eräs vanhempi nainen tuli tunnin jälkeen kiittelemään, ettei ole 40 vuoteen käynyt jumpissa, mutta tämä on nyt ihan hänen juttunsa, iloitsee Lavis-jumppaa Naantalin Voimistelijoissa ohjaava Heidi Suominen.

Lavis-lavatanssijumppa on uusi hauska liikuntatunti, joka perustuu lavatanssiaskeleisiin. Laviksessa soi perinteinen suomalainen lavatanssimusiikki, ja tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja, kuten valssi, humppa, jenkka, jive, cha cha, foxi, tango ja salsa.

Suomisen mukaan Lavis sopii kaikille ja tunti yhdistääkin niin nuoret kuin vanhat samalle parketille lavatanssien tapaan ja tempaa mukaansa hyvin erityyppisiä ihmisiä. Lavista tanssitaan jumppatyyliin yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo toisen varpaille.

Lavis on niin mukavaa, ettei edes huomaa kuntoilleensa ja silti tulee hiki. Tunnilla ei tarvitse olla tanssitaustaa, vaan siellä oppii lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella. Periaatteisiin kuuluu, että tanssikoreografiat ovat niin helppoja, että mukaan pääsee kokematonkin jumppaaja. Tunnilla käydään monipuolisesti ja soveltaen läpi eri lavatanssilajeja ja jokainen löytää omat tähtihetkensä. Kunnon kohotus käy huomaamatta, kun liikutaan isossa ryhmässä, jokainen omalla tyylillään ja tehollaan, Suominen kertoo.