Entisen Kulmakunta-lehden omistaja Pekka Tauriainen on kuollut

Pitkän linjan lehtimies ja Itä-Turussa tunnettu yrittäjä Pekka Tauriainen on kuollut eilen torstaina 21. tammikuuta sairaalassa, johon hänet vietiin sairaskohtauksen vuoksi. Varissuolla asunut Tauriainen omisti pitkään alueella toimineen Kulmakunta-lehden ja oli tunnettu ja pidetty toimija, joka korosti työssään paikallisuutta ja yhteistyötä. Pari vuotta sitten hän jäi eläkkeelle sydänongelmien vuoksi, mutta vietti varsin aktiivista elämää.

_ _

Pekka Tauriaisen kolumni Itäkulman ensimmäisessä numerossa 28.10.2015:

Turun itäinen osa kukoistaa

Ostin Kulmakunta-lehden Onni Vihavaiselta vuonna 1991, jolloin olin Sydän-Hämeen lehden päätoimittajana Pälkäneellä, Tampereen lähistöllä. Olin ollut Ulvilan Seudun päätoimittajana vuosina 1980-1990. Lehden omisti sama henkilö, Onni Vihavainen. Aloittaessani olin 28-vuotias. Onnin värikäs vaimo Seija kutsui minut kylään enkä ehtinyt edes esittää koko kysymystä, kun jo Seija otti sen puheeksi!

– Osta Pekka lehti, se on hyvä tuote ja sitä luetaan hyvin, Seija vakuutteli.

Lehti oli silloin täyttämässä 10 vuotta.

Varsinkin 1990-luku oli loistavaa aikaa, jolloin tehtiin hyviä ja paksuja lehtiä. Hyvät toimittajat auttoivat minua ja hyvät ilmoitustenhankkijat, joita ilman en olisi pärjännyt päivääkään. Lehtihän eli koko ajan mainostajien tuloilla – ei millään muulla. Nuorin tyttöni tuli mukaan 2000-luvun alussa.

Terveyteni ei kestänyt enää jatkuvaa juoksemista ja siksi minun oli pakko lopettaa työ. Sydän ei kestänyt enää. Lopetin Kulmakunnan vuosina 2012–2013, jolloin siihen tarttuivat Varissuon Huolto Oy ja lehden kaksi työntekijää. Lehden tekeminen sitten kuitenkin valitettavasti päättyi ehdittyään ilmestyä kunnioitettavat 34 vuotta.

Monet rakennushankkeet pistävät nykyään silmään. Suurin on Turun Normaalikoulun suurremontti, josta kärsivät kaikki oppilaat, opettajiksi valmistuvat ja muut opiskelevat. Remontti on tuntunut viereisissä taloissa suurten räjähdysten kautta ja muun kovan melun vuoksi. Kun Norssin remontti on valmis syksyllä 2016, nousevat lähiseudulla olevien asuntojen hinnat heti. Koulussa on monia kymmeniä opettajia ja muuta henkilökuntaa, joista varmaan jotkut haluaisivat muuttaa lähelle asumaan.

Varissuon liikekeskus ei jää unholaan, vaikka ympärille on noussut suuria ostoskeskuksia. Liikekeskuksen kansainvälinen omistaja Aberdeen tekee kovasti työtä talon viihtyisyyden ja ulkonäön eteen. Oletko käynyt katsomassa käytävän kokoontumistiloja, missä voit tavata tuttuja ja istua hetkeksi juttelemaan? Ulkonäkö loistaa joka puolelle ja saa kiitosta kaikilta kävijöiltä. Suunnittelu saa kerrankin kymmen pistettä ja papukaijamerkin!

Varissuo on 35 vuotta vanha asuinalue ja saa kylässä kävijöiltä loistavat pisteet suurten, hyvin hoidettujen puistojen vuoksi. Kun Espoosta saapuu siskoni tänne, hän ihastelee ensiksi Norssin lähellä olevia vehreitä puistoja, jotka luovat rauhallista tunnelmaa. Koivut ja vaahterat ovat suuria ja tuuheita. Alueen läpi kulkeva polku korostaa tätä vaikutelmaa ja nostaa arvostusta. Ovatko asukkaat tätä huomanneet?

Jotta tämä nyt aloittanut Itä-Kulma –liite ilmestyisi jatkossakin säännöllisesti, pitäisi liikkeiden tulla joukolla tukemaan omaa lehteä omilla mainoksilla. Sitä tarvitaan kovasti!

Toivottakaamme Onnea Mika Leinoselle ja hänen työryhmälleen!

Pekka Tauriainen