LIIKEKESKUS ON JOULUA LÄHELLÄ

Tänään täällä Varissuolla, Varissuon maailmassa,
yhteinen elävöityy joulumyyjäistapahtuma.
Liikekeskuksemme on joulua lähellä.
Joulun henki ihanasti kepein, iloisin askelin ympärillämme elää. Kun joulu tulossa on. Yhdessä-yhdistys ja Aberdeen-Asset meitä kutsuvat. Varissuo-Seuran sanat meille tämän kutsun kertovat.

Seura meidät kaikki tuntee ja tahtoo, että toisemme opimme ystävyyteen asti tuntemaan. Se on jouluinen, syvällinen tahto koko Varissuon maailmalle.
Mukana joulumyyjäistapahtumassa  on Varissuon yhdistyksiä.
Maailman erilaisuus kun yhdessä elämää katselee,
niin toisensa kanssa elämän samanlaisuuksia löytää.
Yhteydet onnellisesti syntyvät.

Täällä Varissuolla liikekeskuksen kautta kulkevat ostoksillansa koulujen oppilaat, opettajat ja yliopistomaailmassa työtä tekevät. Jouluostoksilla myös käyvät terveydenhoidossa ja oikeuden hoidossa työtä tekevät. Ja sivistystä tarjoaa kirjojen kirjasto, joka tämän liikekeskuksen vieressä meille viisaita asioita kertoo.

Ja Majanummen entinen koulu on monipuolinen monitoimitalo. Sieltä Valon viestin voimalla liikekeskukseen kiirii jouluinen ilonhenki.
Kiitos kun tänne tulit.
Joulun odotuksessa joulun juhla kanssamme on.
Siitä me iloitsemme.
Joulun taivaallinen viesti ilossa ja toivossa sydäntämme koskettaa.
Kiitos kun tänne joukkoomme tulit.
Joulunkellot jo sydämissämme soivat.
Joulun sydämen sykkeessä lahjoja läheisille ja ystäville etsimme. Joulun suuri juhla arkeemme tuli. Koteihin kasvaa juhlamieli ja ihmisolemukset riemuun nostaa.

On se ihana asia saada kulkea pitkin Varissuota. Katsella joulua ja kuulla iloinen, elävä liikekeskuksen laulu ja musiikki. Nähdä se valo, joka arkielämään toivon avaa.

– –

– Kirsti Tuulikki Vuolo-Äärilä

VARISSUO. Varissuon liikekeskuksen alakerran tyhjässä liiketilassa järjestettiin liikekeskuksen ja Yhdessä-yhdistyksen yhteisesti organisoima Joulutapahtuma lauantaina 28. marraskuuta.

– Hyvin on mennyt ja ihmiset ovat kiitelleet tunnelmaa, kommentoi Yhdessä-yhdistyksen Saila Holm.

Tapahtumassa oli toistakymmentä myyjää sekä ohjelmaa, muun muassa musiikkia ja runoja. Haitaristi Mara johdatteli yhteislaulujen pariin. Kristiina Mäki ihastutti joululauluillaan ja Kirsti Vuolo-Äärilä lausui Varissuosta kirjoittamansa runon.

– Olen tehnyt Varissuosta runoja ennenkin ja olen mukana myös Varissuon antologioissa, kertoo Vuolo-Äärilä.

Hän on kirjoittanut runoja 12-vuotiaasta asti ja julkaissut kymmenkunta pientä runokokoelmaa.

Lapsille Yhdessä-yhdistys järjesti joulukorttityöpajan, jossa valmistui muun muassa lumiukko- ja piparkakkukortteja.

– Täällä on valmiita malleja, helppoja ja vaikeita. Ja saa myös tehdä omanlaisen kortin. Tässä on ollut koko ajan lapsia. Ainakin yli 50 korttia on jo tehty, kommentoivat 14-vuotiaat korttipajan pitäjät Elmedina Cuskic ja Melisa Hukic.

Aberdeen oli tuonut paikalle lapsille onnenpyörän, josta voitti karkkia. Lisäksi he tarjosivat 300 ensimmäiselle glögiä ja piparia. 300 ihmisen raja meni rikki yhden jälkeen iltapäivällä eli jo parissa tunnissa.

Varissuon Sosialidemokraatit ry myi tapahtumassa sukkia, lapasia, tauluja ja kortteja.

– Olemme olleet täällä joka vuosi. Tapahtuma on nyt tosi erilainen kun kaikki ovat samassa tilassa eivätkä hajallaan liikekeskuksen käytävillä. Nyt esityksetkin kuuluvat paremmin, myymässä olleet Eeva Johansson, Päivi Salminen ja Anneli Sinisalo kehuvat.

Egyptistä kaksi vuotta sitten Turkuun muuttanut Ghada Mohamed myi tapahtumassa arabialaisia koruja ja käsitöitä. Hän on muslimi, mutta pitää joulua silti tärkeänä.

– Minulle se merkitsee valoa pimeyden keskellä, hän sanoo.

Varissuoseuran Seija Niemi julisti tapahtumassa Varissuon jouluvalojen pihakilpailun avatuksi.

– Tavoitteemme on, että Varissuosta tulisi Suomen valoisin lähiö. Kilpailuaika alkaa nyt ja päättyy 6.1. Ilmoittautua voi Varissuoseuran sihteerille, Niemi sanoo.

Janica Vilen