Rymättylän kirkossa kuullaan Sibeliuksen 150-vuotisjuhlakonsertti

Suomalais-turkkilainen mezzosopraano Melis Jaatinen esiintyy Jean Sibelius 150 -joulukonsertissa Rymättylän kirkossa keskiviikkona 9. joulukuuta. Kuva: Mikko Mäntyniemi.

KONSERTTI. Rymättylän kirkossa järjestetään keskiviikkona 9. joulukuuta kello 18 Jean Sibeliuksen joululaulun Op. 1. ympärille rakennettu jouluinen konsertti Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlan kunniaksi. Ohjelmassa on Sibeliuksen teoksien lisäksi uutta suomalaista musiikkia sekä Johann Sebastian Bachin urku- ja vokaaliteoksia. Esiintyjät ovat mezzosopraano Melis Jaatinen ja Naantalin seurakunnan kanttori Kari Vuola.

Jaatinen syntyi monikulttuuriseen perheeseen: hänen äitinsä on turkkilainen ja isänsä suomalainen. Hän valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2009 ja on siitä lähtien kehittynyt monipuoliseksi laulajaksi esittäen aktiivisesti ooppera-, oratorio- ja kamarimusiikkia.

Syksyllä 2015 Jaatinen oli kantaesittämässä Saksan Trierissä islantilaisen säveltäjän Anna Thorvaldsdottirin oopperaa UR_, jota hän tulee esittämään tulevan vuoden aikana useilla nykymusiikin festivaaleilla Euroopassa. Hän on myös aikaisemmin esiintynyt Japanissa, Englannissa ja Yhdysvalloissa.

Konsertin järjestää Rymättylän seurakunta ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.