Akkukäyttöisiä motocrosspyöriä vuokralle Raisioon

SM-sarjassa motocrossia ajavan raisiolaisen Patrik Raittalan mielestä sähköpyörällä ajaminen on ennen kaikkea hauskaa huvittelua.

Akkukäyttöisten moottoripyörien vuokraustoimintaa Kirkkonummella pyörittävä Electric Arena laajentaa toimintaansa Raisioon. Tänä talvena sähkömotocrossia pääsee harrastamaan Raision entisessä jätevedenpuhdistamossa olevalla sisäradalla, jota hallinnoi Turun Seudun Moottoriurheilijat (TSMU).

YRITYSUUTISET. Electric Arenan pyörillä pääsevät ajamaan niin ryhmät kuin yksittäiset henkilöt, myös teemapäivät ovat mahdollisia. Electric Arenalla on Kirkkonummella oma motocrossin ulkorata, mutta toiminnan Raision TSMU Extreme Areenalle laajentumisen myötä ajaminen onnistuu kesäisissä oloissa myös talvella.

Aivan alussa säilytämme pyöriämme Kirkkonummella, mistä kuljetamme ne ryhmien käyttöön Raisioon. Toiminta jalostuu kuitenkin vielä joulukuussa siten, että meillä on jatkuvasti pyöriä Raisiossa. Näin pyörien yksittäisetkin vuokraukset onnistuvat helposti, Electric Arenan yrittäjä Jyri Leinonen selvittää.

TSMU:lta on jo aiemmin voinut lainata bensiinikäyttöisiä offroad-pyöriä lapsille ja aina tarvittaessa harrastajilta on saanut pyöriä aikuisten kokeiltavaksi. Electric Arenan myötä käytössä ovat KTM-pyörämerkin Freeride E -sarjan motocross- ja enduropyörät, jotka ovat edelläkävijän asemassa sähköpyörien maailmassa. Electric Arenan valikoimiin kuuluvat myös lasten sähkömopot.

Saamme sähköpyörien vuokraustoiminnan kautta yhden toimintamuodon lisää hienolle sisäradallemme. Electric Arenan kalustolla ajaminen sopii erinomaisesti motocrossia ja enduroa harrastaville, mutta yhteistyön ansiosta ennen kaikkea aloittelijoiden on entistäkin helpompi kokeilla lajia edullisesti ja hyvissä olosuhteissa, TSMU:n raisiolainen puheenjohtaja Harri Riitamo selvittää.

Toiminnan kautta mahdollisesti työllistetään yksi nuori, jonka vastuulla on vuokrausten hoitaminen Raisiossa.

TSMU Extreme Areenalla saa ajaa bensiinikäyttöisellä pyörällä vain tavallista vähemmän saastuttavia pienmoottoribensiinejä käyttäen. Electric Arenan sähkötoimisten pyörien ansiosta ympäristö otetaan vielä korostuneemmin huomioon.

KTM Freeride E -sähköpyörä on mitoiltaan hieman pienempi kuin bensiinkäyttöiset offroad-pyörät, joten ajaminen on perinteistä motocrossia kevyempää ja helpompaa. Moottorista ei kuulu juurikaan ääntä, ja ketjujen kalke on lähes ainoa syntyvä melu. Polkupyöriin tottuneet ovat sähköpyörän päällä kuin kotonaan, sillä etu- ja takajarrua hallitaan tangon kahvoista. Jarrupoljinta ei ole, kuten ei vaihdepoljinta eikä kytkintä.

Electric Arenan yrittäjä ja toimitusjohtaja Jyri Leinonen näytti, miten KTM-sähköpyörällä hypätään.
Electric Arenan yrittäjä ja toimitusjohtaja Jyri Leinonen näytti, miten KTM-sähköpyörällä hypätään.

Marko Vihriä