Naantalin Laulajien kuoronjohtajan tahtipuikko siirtyi Johanna Järviselle

NAANTALI. Lyyli ja Tahvo – Unohtumattomat -konsertin merkeissä maaliskuussa 70-juhlavuotensa aloittaneet Naantalin Laulajat päättivät vuoden juhlakonserttiin ja -vastaanottoon sunnuntaina 15. marraskuuta.

Samalla 21 vuoden ajan kuoroa luotsannut musiikillinen monitaituri Jouko Valkonen jätti tahtipuikon kuoron riveistä tutulle sopraano Johanna Järviselle. Varajohtajaksi kuoro sai bassoääntä laulavan Antti Huovisen, joka opiskelee kuoronjohtoa.

Parasta kuoromaailmassa Valkosen mukaan ovat olleet kotimaan- ja ulkomaanmatkat, leirit, konsertit sekä Suomen Laulajain ja Soittajain Liiton Varsinais-Suomen piirin juhlat.

1980‐luvun loppupuoliskolla Oriveden opistolla Ilmo Riihimäen johdolla kuoronjohdon peruskurssin käynyt Valkonen on opiskellut musiikinohjaajaksi Turun konservatoriossa. Vuonna 2008 hän valmistui laulupedagogiksi Turun ammattikorkeakoulusta.

Sen lisäksi että Valkonen perusti vuonna 1999 Helianthus-lauluyhtyeen ja toimi sen taiteellisena johtajana 10 vuoden ajan, hän oli Naantalin Kamarikuoron taiteellisena johtajana 2006–2011 ja viihdekuoro Raision Kulkurien johtajana 2012–2014 sekä lauloi naantalilaisissa sekakuoroissa ja Turun oopperakuorossa useita vuosia.