LENTOPALLO. Kolmen ottelun tappioputkeen joutunut Loimu iskee tällä viikolla kaksi äärimmäisen tärkeää kotiottelua, kun perjantaina Raisioon saapuu viime kevään puolivälierävastustaja Oulun Etta revanssihengessä ja sunnuntaina aiemmista kausista merkittävästi kansainvälistynyt ja samalla vahvistunut Joensuun Liiga-Riento.

Loimun joukkue on valmistautunut huolella viikonlopun kotituplaan, jossa on jaossa kuusi äärimmäisen tärkeää sarjapistettä. Kokoonpanosta puuttuu varmuudella keskitorjuja Karri Sihvonen, jonka nilkkavamma pitää syrjässä vähintään loppuvuoden ajan. Viime ottelut ovat jättäneet parantamisen varaa etenkin Loimun laitamiehille, joten tasonnostoa odotetaan sekä hakkurilta että yleispelaajilta.

ETTA HAKEE REVANSSIA PERJANTAINA

Loimun kotituplaviikonloppu alkaa jo perjantaina, jolloin Etta saapuu Oulusta Kerttulan liikuntahalliin vierailulle. Loimu pudotti Ettan puolivälieristä kesälomalle viime kaudella, joten värikkäällä valmentaja Olli Kuoksalla on joukkoineen kalavelkoja maksettavana raisiolaisille. Etta on pelannut tämän kauden Mestaruusliigassa jo 13 ottelua, joista se on voittanut seitsemän. Loimu on pelannut 10 ottelua, joista se on voittanut kuusi.

Ettan riveissä nähdään kaksi aiemmilta kausilta Loimusta tuttua pelaajaa. Libero Juho Rajala palasi Loimusta kotikonnuilleen jo toissa kaudella, mutta tälle kaudelle uutena miehenä Ouluun hankittiin hakkuri Dean Bittner, joka saapui kauden kynnyksellä korvaamaan loukkaantunutta Ville Sorvojaa. Bittner on aloittanut kauden totutun hyvin, vaikka sitten Loimussa hyvin sujuneen kauden hänellä on ollut terveysmurheita mm. olkapään kanssa. Ettan alkukauden kenties tärkein pelaaja on kuitenkin löytynyt yleispelaajan tontilta, mutta yllättäen hän ei ole ollut Anssi Hakala, vaan Joensuun Riennosta hankittu Eetu Pennanen. Mestaruusliigan pistepörssistä Pennanen löytyy tällä hetkellä sijalta 2. ja Bittner sijalta 3., mutta tähän vaikuttaa tietysti osaltaan pelattujen otteluiden määrä.

Etta-ottelua isännöivät Intersport Mylly, K-Supermarket Raisio Center sekä K-Rauta Kunoinkoja. Ottelun jälkeen yleisölle jaetaan kotiin viemiseksi Abban kalakeittoja.

SUNNUNTAIN JOULUOTTELUUN VIERAITA JOENSUUSTA

Lauantaina vietetään Kerttulassa välipäivää, mutta jo sunnuntaina jatketaan tärkeiden sarjapisteiden jakamista kun täksi kaudeksi kansainvälistynyt ja vahvistunut Riento astelee Kerttulan parketille. Riento on aloittanut kauden vahvemmin kuin vuosiin, josta iso kiitos kuuluu eksoottiselle kenialaishakkuri Michael Chemosille, joka johtaa parhaillaan liigan pistepörssiä. Hänen lisäkseen ex-loimulainen Joni Savimäki on aloittanut kauden tuloksekkaasti. Riento on pelannut tähän mennessä 14 ottelua, joista se on voittanut viisi.

Sunnuntain Joulu-ottelun isäntänä toimii Osuuspankki, joka tarjoaa OP:n pankkikorttia lipunmyynnissä esittäville vapaan sisäänpääsyn joulutunnelmaan. Joulun teema tulee näkymään ja kuulumaan ottelussa monella tapaa. Tunti ennen ottelun alkua hallin pääovilla on tarjolla OP:n tarjoamaa joulupuuroa, hallin aulassa järjestetään viime perjantaina keskeytyneen Raision Joulun avauksen myyjille tarkoitetut pienoisjoulumyyjäiset ja samalla aulan parvelta soi livenä joulumusiikkia SIG-Oksasen ja Humppakeisari Lehdon toimesta. Myös Joulupukki ja Osuuspankin Henri ja Hanna Hipot ovat vahvistaneet saapuvansa Loimun Joulu-otteluun.