Enemmistön kanta selvillä: Kaarinaan halutaan 800 oppilaan yhtenäiskoulu

POLITIIKKA. Kaarinan viisi valtuustoryhmää sosiaalidemokraattinen ryhmä, keskiryhmä (kd, RKP, kesk), vihreiden ryhmä, perussuomalaisten ryhmä ja vasemmistoliiton ryhmä ovat sitä mieltä, että Valkeavuoren, Hovirinnan ja Piispanlähteen kouluista tulisi tehdä lasten- ja nuortentalo -mallin mukainen yhtenäiskoulu. Koulun maksimioppilasmääräksi rajattaisiin 800 oppilasta, ja oppilaaksiottoalueet määriteltäisiin kulloisenkin tarpeen mukaan.

Valkeavuoren hanke toteutettaisiin ensin talousarvion 2016–2018 mukaisesti. Sen jälkeen vuoroon tulisi Piispanlähteen lastentalon vanhan osan eli Piispanristin saneeraus. Viimeiseksi olisi vuorossa Hovirinnan koulun saneeraus- ja uudisrakentaminen ilmeisesti vuosina 2020–2021.

Valkeavuoren koulun oppilasmäärä on nyt 730 oppilasta. Rehtori Kanervavuoren 1.12.2015 esittelemä oppilaskehitys tietää 10–15 oppilaan kasvua vuosittain.

Uusi hankesuunnitelma päätetään maaliskuussa 2016. Allekirjoittaneet ryhmät muodostavan enemmistön kaupunginvaltuustossa. Valtuustoryhmät neuvottelivat enemmistön kannan asialle jo nyt, jotta kaupungin varoja ei käytettäisi tarpeettomiin suunnitelmiin. Neuvottelutulos saatettiin kaupunginjohtajan, sivistysjohtajan ja teknisen johtajan tietoon ja toimenpiteitä varten keskiviikkona 9. joulukuuta.