Kaarinan posti muuttaa maaliskuussa K-supermarket Katariinaan

YRITYSUUTISET. Postin palveluverkostouudistuksen myötä Posti lakkauttaa 77 omaa myymälänsä ja siirtää postipalveluita entistä enemmän kumppaniyritysten palvelupisteisiin. Kaarinan Hovirinnantie 5:ssä sijaitsevan Postin toimipisteen palvelut muuttavat maaliskuussa 2016 K-supermarket Katariinan yhteyteen. Postin oma myymälä tarjoaa postipalvelut normaalisti siirtoon asti.

K-supermarket Katariinan kauppias Jari Suojanen on tyytyväinen siihen, että uudistus tuo monipuoliset postipalvelut kaupan yhteyteen. Postipalveluita on tarjolla aamuvarhaisesta iltamyöhään, myös viikonloppuisin.

– Voimme tällä tavoin tarjota asiakkaillemme entistä monipuolisemmat palvelut yhdellä kauppareissulla. Täyden palvelun postipisteessämme voi asioida kaupan kaikkina aukioloaikoina, mikä helpottaa asiakkaiden arkea, Suojanen toteaa.

Postin palvelupiste toimii maaliskuusta 2016 alkaen K-supermarketin Veikkaus-pisteen yhteydessä.

– Veikkaus-pisteen yhteyteen rakennetaan noin 40 neliön tila postipalveluiden käyttöön ja muun muassa pakettien varastointiin, kertoo Suojanen.

Postipalveluja hoitaa kaupan henkilökunta.

– Postin tulo tuo mahdollisesti työpaikan 1–2 uudelle työntekijälle, lisää Suojanen.

Postin palvelupisteverkostosta vastaava johtaja Riku Kuusisto kertoo, että nykyisten postikonttoreiden henkilöstöirtisanomiset tehdään seuraavan kahden ja puolen vuoden kuluessa. Posti lupaa tarjota irtisanottaville tukensa niin taloudellisesti kuin valmennuksen kautta.

Postiverkon uudistus perustuu Postin mukaan asiakkaiden toiveisiin.

– Markkinatutkimusyritys TNS Gallupilla teettämämme tutkimuksen mukaan noin 70 % tuhannesta vastaavasta haluaisi laajempia aukioloaikoja ja asioida postissa muun asiointinsa yhteydessä, Kuusisto sanoo.

– Nykyisin jo 90 % verkostostamme on kumppanivetoista ja asioinnista 75 % on pakettien noutoa, lisää Kuusisto.

Oman myymäläverkon supistuessa Posti lisää eri puolille Suomea sata uutta palvelupistettä siirtyvien toimintojen lisäksi. Postin pakettiautomaatteja on eri puolilla Suomea noin 480.

Asiakasmiesposti palvelee tällä hetkellä jo Piikkiön Siwassa ja pakettiautomaatit sijaitsevat K-market Kaarina Centerissä sekä Piispanristin Prismassa.