Naantalin Tullin joulu avaa ovensa 10. kertaa

Vuoden odotetuin juhla syntyy vapaaehtoistyönä Naantalin Vapaa-aikatulliin jälleen kolmipäiväisenä, kun Tullin joulu avaa ovensa 24.–26.12.. Kuva: Ragip Önsoy.

TAPAHTUMAT. Naantalin Vapaa-aikatullissa järjestettävä Tullin joulu avaa ovensa kaikille jouluaatosta tapaninpäivään kello 11. Tapahtumaan ovat tervetulleita erityisesti ne henkilöt, joiden sukulaiset ovat kaukana, sekä he, joilla ei ole varoja tai voimia valmistaa joulua kotiin.

Henrikinkadulla linja-autoaseman kupeessa sijaitsevassa Tullin joulussa on Waihtoehto ry:n Tuija Ahon mukaan tarjolla ruokailua, ohjelmaa ja mukavaa yhdessäoloa koko kolmipäiväisen joulupyhän ajan.

– Vapaa-aikatullin ovet ovat avoinna tuttuun tapaan kolmen päivän ajan kello 11–19, Aho sanoo.
– Puurotarjoilu alkaa heti aamupäivällä. Jouluruokaa on tarjolla joka päivä kello 14–16 välillä, lisää Aho.

Ohjelmassa on muun muassa Naantalin seurakunnan tervehdys ja joulupukin sekä Tiernapoikien vierailu.

Koordinaattoreina toimivat joulutapahtumaan sekä Päivätoimintakeskus Tuulentuvalla ympäri vuoden järjestettävään ruokajakoon useiden vuosien ajan vapaaehtoispanoksensa tuoneet Jari Salomaa ja Niko Leiklahti.

– Waihtoehto ry:stä ja seurakunnasta vapaaehtoisia on mukana tällä hetkellä noin 16. Lisäkäsiä siis kaivataan vielä valmisteluihin sekä itse tapahtumapäiviin, he kertovat.
– Tarvittavat materiaalit sekä ruoka-aineet olemme pyrkineet samaan lahjoituksina tai avustuksina, he jatkavat.

Vapaaehtoisten iloisessa joukossa on paitsi pitkään toiminnassa mukana olleita myös uusia kasvoja, kuten naantalilainen Hillevi Lämsä.

– Lähdin mielenkiinnosta mukaan, kun sain kuulla viime vuonna ensimmäistä kertaa Tullin joulun vapaaehtoisena toimineelta Kirsti Keroselta, että vapaaehtoisia tarvitaan. Olenkin jo lupautunut hoitamaan joitakin valmisteluja sekä olemaan paikalla kahtena päivänä.

Vuokko Maisala sen sijaan oli mukana edellisen kerran vuonna 2006, jolloin Tullin joulu järjestettiin ensimmäistä kertaa.

– Osallistujien määrä on tuosta kasvanut lähes puolella, jos viime vuosina kävijöitä on ollut jo noin 600, hän toteaa.

Tänä vuonna kymmenettä kertaa järjestettävän tapahtuman alkuperäisidea juontaa juurensa jo 1980-luvulle. Tuolloin naantalilaiset Hilkka Leino ja Seppo Vainio järjestivät Naantalin Kinon tiloihin paikan yksinäisille, huono-osaisille ja kodittomille kaupungin asukkaille joulun pyhiksi.

Tämänvuotisen tapahtuman järjestävät yhdessä Naantalin Seudun Päihdeongelmaisten Tuki – Waihtoehto ry, Naantalin seurakunta ja Naantalin kaupunki.

Katariina Mäkinen-Önsoy