Kaarinan Poikien Jukka Talja palkittiin ansiokkaana junnuvalmentajana

Kaarinan Poikien Jukka Talja (vas.) on Vuoden Juniorivalmentaja. Hänen vierellään on Vuoden Valmentajaksi valittu TPS:n A‐nuorten joukkueen Suomen mestaruuteen luotsannut Jussi Nuorela. Kuva: SPL Turun piiri.

KAARINA. Vuoden Juniorivalmentajaksi Suomen Palloliiton Turun piirin kokouksessa valittu kaarinalainen Jukka Talja aloitti valmentajana Kaarinan Pojissa (KaaPo) 1990‐luvun alkupuolella. Menneen 25 vuoden aikana hän on valmentanut KaaPon lisäksi myös Åbo IFK:ssa ja TPS:ssä.

– Turun seudulle muutettuani keskityin valmennustehtäviin. Pelasin jalkapalloa nuorempana kotiseudullani Pohjanmaalla, Talja kertoo.

– Olen valmentanut pelaajia laidasta laitaan, pikkulapsista aikuisiin, mutta enimmäkseen kuitenkin alle 16-vuotiaita, Talja lisää.

Tänäpäivänä Talja valmentaa vuonna 2001 syntyneiden poikien joukkuetta KaaPossa.

– Kuusi vuotta on jo vierähtänyt ensi vuonna 15 vuotta täyttävien pelaajien kanssa, uuteen kauteen 01-joukkueen valmentajana luottavaisin mielin tähyilevä Talja sanoo.

Joukkue pääsee heti 29.–31. tammikuuta tositoimiin, kun vuorossa on ottelumatka Latviassa käytävään Riga Cupiin.

Noin 500 pelaajan ja yli 20 joukkueen KaaPossa satsataan Taljan mukaan valmennuksen laatuun sekä parhaisiin mahdollisiin harrastusolosuhteisiin.

– KaaPolla on käytössä nurmet Kaarinan Keskusliikuntapuistossa, Piikkiön Ovex-areenalla ja Valkeavuoren koulun kumirouhekentällä.
– KaaPo on Turun piirin kärkiseuroja, joka kehittyy jatkuvasti vuosi vuodelta paremmaksi. Esimerkiksi yhteistyömme Soccer Service Barcelonan espanjalaisen ammattivalmentaja Albert Solerin kanssa on kantanut mukavasti hedelmää.

Jalkapallosta on kehittynyt erilaisten nurmivaihtoehtojen myötä ympärivuotinen harrastus.

– KaaPossa harrastetaan ympäri vuoden. Harjoitusotteluita on otollista pelata edelleen, kunhan ei ole jäätä tai sada vettä vaakatasossa, Talja toteaa.

Vuoden Pelaajana palkittiin SPL:n Turun piirin toimesta puolestaan komean kauden FC Interin liigajoukkueen maalilla pelannut ja uransa tähän kauteen lopettanut kaapolaistaustainen Magnus Bahne. Hänet valittiin jo aikaisemmin myös Jalkapallotoimittajien yhdistyksen Pallo‐Koplan tähdistöjoukkueen eli Kopla‐joukkueen maalivahdiksi.

Bahne on eräs Taljan valmentamista junioreista 1990-luvulla.

– Hän on menestyksekäs KaaPon junnukoulun kasvatti, Talja kehuu.

Katariina Mäkinen-Önsoy