Raisio palkitsi vuoden vapaaehtoisina kylämummin ja -vaarin

Raision palkitut kylämummi- ja vaari Marja ja Christer Sinisalo sekä MLL:n Varsinais-Suomen piirin tukihenkilö- ja kaveritoiminnan ohjaaja Tuomas Vuorela esittelevät MLL:n ja Raision kaupungin palveluita. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

SENIORIT. Raision kaupungin ensimmäistä kertaa jakama Vuoden 2015 vapaaehtoisauttaja -palkinto meni kylämummina ja -vaarina toimiville raisiolaisille Marja ja Christer Sinisalolle.

Pariskunta tuli toimintaan mukaan viime syksynä ja he ovat osoittaneet tänä aikana aktiivisuutensa ja innostuksensa tehtävää kohtaan. Sen lisäksi, että he ovat yhdelle tytölle varamummina ja -vaarina, Marja käy päiväkodissa ja perhekahvilassa tapaamassa lapsia ja Christer auttaa näkövammaista vanhusta pihatöissä.

– Kyläisovanhemman tehtävät voivat olla hyvin monimuotoisia. Meidän kohdallamme se on tarkoittanut muun muassa toimintaa vauvakahvilassa, koulussa ja perheessä sekä vanhusten parissa. Olemme todella nauttineet kylämummina ja -vaarina toimimisesta, he kommentoivat.

Raision kaupungin perhepalvelut sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Varsinais-Suomen piiri ja Raision paikallisyhdistys tiivistivät vuosi sitten yhteistyötään MLL:n kylämummi ja -vaaritoiminnan suhteen.

Tuolloin mummien ja vaarien rekrytointia tehostettiin ja luotiin mahdollisuus myös toimia yksittäisen lapsen varamummina tai -vaarina. Aiemmin toiminta oli keskittynyt päiväkodeissa lapsiryhmiin tai alakouluilla luokkiin. Kylämummi ja -vaaritoiminnasta innostuneet raisiolaiset seniorit tuplasivat pian kylämummien ja -vaarien määrän niin, että heitä on kaiken kaikkiaan tällä hetkellä 20.

Mummien ja vaarien lapsille tuoma ilo ja läsnäolo on ollut korvaamattoman arvokasta. Samalla mummit ja vaarit kokevat saavansa lapsilta paljon iloa omaan elämäänsä.

Raision kaupungin perhepalvelut ja MLL:n Varsinais-Suomen piiri palkitsivat Sinisalon pariskunnan sekä muut raisiolaiset kylämummit ja -vaarit 17. marraskuuta järjestämillään kylämummien ja -vaarien syystreffeillä.

Katariina Mäkinen-Önsoy