PALVELUT. Salon kirjasto liittyy Vaski-kirjastoihin ja liittymisestä aiheutuu Vaski-järjestelmään viikon katkos maanantaista 16.11. maanantaihin 23.11. Sen vuoksi osa Vaski-kirjastoista on viikon ajan kiinni; osa kirjastoista taas pysyy auki, mutta lainaus- ja varauspalvelut eivät ole käytössä.

Verkkokirjasto on osittain suljettuna kaksi viikkoa maanantaista 16.11. maanantaihin 30.11. Ensimmäisellä viikolla 16.–23.11. pystyy hakemaan kirjoja ja tarkistamaan kirjastojen aukioloaikoja, mutta palveluun ei voi kirjautua. Toisella viikolla 24.–30.11. kirjojen saatavuustiedot ovat jo haussa, mutta varauksia ei voi tehdä.

Lainat eivät eräännyt kirjastojen ollessa kiinni, vaan eräpäivät siirtyvät eteenpäin automaattisesti.

MASKUSSA pääkirjasto on kiinni koko viikon 16.–23.11., mutta päivän lehdet pääsee lukemaan kunnantalon puolella. Lemussa kirjasto on muuten kiinni, mutta lukusali on auki. Askaisten kirjasto on kokonaan kiinni.

MYNÄMÄEN kirjasto on koko viikon kiinni. Palautuslaatikkoon voi tuoda kirjoja normaaliin tapaan. Palautukset kirjautuvat asiakastietoihin sen jälkeen, kun kirjastojärjestelmä on jälleen käytössä.

NAANTALISSA kaikki kirjastot ovat kiinni 16.–23.11. Tänä aikana Naantalin pääkirjastossa, Suopellon, Merimaskun, Rymättylän ja Velkuan kirjastoissa voi jättää palautuksia kirjastojen palautusluukkuihin. Kirjastot avaavat ovensa 24.11. normaalien aukioloaikojensa mukaisesti.

Velkuan kirjaston yhteydessä oleva palvelupiste toimii normaalisti, mutta sieltä ei saa kirjastopalveluja.

NOUSIAISTEN kirjaston palvelut ovat tauolla koko viikon 16.–23.11. Kirjastossa voi kuitenkin käydä tauonkin aikana lukemassa lehtiä, katsomassa gallerian näyttelyä sekä ostamassa kuntosalikortteja maanantaista torstaihin klo 15–18 ja perjantaina klo 15–16.

RAISIOSSA kirjaston aikuisten-, lasten- ja nuortenosastot sekä musiikkiosasto ovat kokonaan suljettuina ajalla 16.–23.11. Kirjaston Yhteispalvelupiste/lukusali sekä liikunta- ja nuorisopalveluiden Nuoli-palvelupiste ovat avoinna maanantaina ja tiistaina 16.–17.11. klo 10–19. Tällöin Yhteispalvelusta voi ostaa ja ladata Föli matkalippuja ja lukea lehtiä, mutta muita kirjastopalveluja ei ole. Raision koko Kirjastotalo on kiinni 18.–23.11.

RUSKOLLA kirjasto on auki, mutta poikkeuksellisin aukioloajoin. 16–23.11. kirjasto on auki maanantaista torstaihin klo 12–17 ja perjantaina klo 9–16. Tuolloin kirjastosta ei voi lainata kirjoja eikä tehdä varauksia, mutta kirjoja voi lukea tai olla koneella. Vahdolla kirjasto on 16.–23.11. kokonaan suljettu.

Järjestelmän päivitys koskee kaikkiaan 52:ta kirjastoa ja seitsemää kirjastoautoa alueella. Vaski-kirjastoissa on ennestään mukana seuraavat kunnat: Kaarina, Kustavi, Laitila, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Pyhä-ranta, Raisio, Rusko, Sauvo, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa. Varsinais-Suomen maakuntakirjastona Turun kaupunginkirjasto toimii Vaski-kirjastojen veturina.

Salon liittymisen jälkeen Vaski-alue kattaa lähes 90 prosenttia koko maakunnan väestöstä. Vaski-kirjastojen kokoelmat ovat kaikkien asiakkaiden käytössä. Varattu aineisto kuljetetaan varausmaksun hinnalla siihen Vaski-kirjastoon, mistä se halutaan noutaa. Lainat voi palauttaa maksutta mihin tahansa Vaski-kirjastoon riippumatta siitä, mistä ne on lainattu tai minkä kirjaston kokoelmiin ne kuuluvat. Samalla kirjastokortilla voi asioida kaikissa Vaski-kirjastoissa. Laina-ajat, käyttösäännöt ja toimintakäytännöt ovat kaikilla Vaski-kirjastoilla yhteiset.

Janica Vilen