Korjaustöitä Rymättylän hautausmaalla ja kirkossa

SEURAKUNTA. Rymättylän sankarihautausmaan peruskorjaus on valmistunut. Hautausmaan katselmuksessa syyskuussa 2014 todettiin, että sankarihautausmaa on korjauksen tarpeessa. Suunnitelma sankarihautausmaan kunnostamisesta käytiin läpi hautausmaan katselmuksen yhteydessä alkusyksystä ja peruskorjaus toteutettiin lokakuussa.

Seurakuntayhtymä huolehtii sankarihautausmaiden hoidosta ja istuttaa kevät- ja kesäkukat. Omaiset voivat lisäksi halutessaan tuoda leikkokukkia haudoille.

Yhteinen kirkkoneuvosto anoo kirkkohallitukselta rakennusavustusta Rymättylän kirkon paanukaton peruskorjaukseen. Avustusperusteet muuttuvat vuoden 2016 alusta ja suojeltujen kirkollisten rakennusten avustukset tullaan jakamaan valtion rahoituksena. Jatkossa kaikki seurakunnat voivat hakea avustusta eli se ei ole tarkoitettu vain vähävaraisten seurakuntien tukemiseksi. Rymättylän kirkon paanukaton peruskorjaus ja tervaaminen on suunniteltu tehtävän vuoden 2016 aikana.