SEURAKUNTA. Varissuolla toimiva Kristillinen seurakunta Uusipesula juhli 10-vuotista toimintaansa sunnuntaina 22. marraskuuta. Juhlissa seurakunnan Kousankadun tilat olivat ääriään myöden täynnä. Mukana oli lähes 300 juhlijaa, eli niin monta kuin tiloihin saa kerrallaan ottaa sisään.

Tilat ovat käyneet ahtaiksi ennenkin, erityisesti leipäilloissa, joita järjestetään joka torstai.

Yleensä tapahtumissa on kävijöitä noin 250, mutta ennätys on 400 ihmistä. Silloin toistasataa ihmistä joutui jonottamaan ulkona. Kyseessä on tunnin mittainen tilaisuus, jonka jälkeen ihmisille jaetaan ruokakassit. Toimintaa tehdään yhteistyössä Operaatio Ruokakassin kanssa, mutta meillä on myös oma pakettiauto, jolla pystymme hakemaan esimerkiksi leipää suoraan leipomoilta, kertoo pastori Jari Myrskykari, joka on ollut seurakunnan toiminnassa mukana nyt viisi vuotta.

Lisäksi seurakunta on tunnettu tekemästään kansainvälisestä työstä, jota koordinoi kongolainen pastori Emmanuel Kabongo.

Lähetystyön suurin projektimme on Bulgarian Sofiassa romanilasten koulunkäynnin tukemiseksi. Monet romanivanhemmat eivät ymmärrä koulunkäynnin tärkeyttä. Rahoitamme paikallisen romaniseurakunnan kautta iltapäiväkerhotoimintaa, jossa annetaan pieni välipala ja autetaan läksyjen tekemisessä. Kerhoon lapset tuodaan pikkubussilla. Kerhosta on ollut niin suuri hyöty, että lasten oppimistulokset ovat parantuneet merkittävästi. Yksikin tyttö pystyi työn tuloksena pääsemään parempaan kouluun, Myrskykari iloitsee.

Nimi viittaa syntyhistoriaan

Juhlissa juotiin kakkukahvit, kuultiin puheita ja nautittiin musiikkiesityksistä. Lisäksi juhlavieraat saivat nähdä videon seurakunnan 10-vuotisesta taipaleesta.

Uusipesulan äitiseurakunta on Turun Helluntaiseurakunta, joka teki jo yli 20 vuotta sitten Itä Saalem -nimistä lähiötyötä Varissuolla.

Noin 11 vuotta sitten seurakuntalaisemme Heikki Hedborg ajeli autolla Varissuolla Lindströmin pesulan kohdalla, kun hän koki, että Jumala puhui hänelle ja kehotti perustamaan seurakunnan. Sen vuoksi seurakunnan työnimeksi jäi pesula, josta muotoutui myöhemmin Uusipesula. Nimi on seurakunnalle ehkä vähän hassu, mutta toisaalta sillä on myös symbolinen merkitys. Kun ihminen tulee uskoon, hänet pestään puhtaaksi synneistä, sanoo Myrskykari.

Kristillinen seurakunta Uusipesula allekirjoittaa Helluntaiherätyksen periaatteet, mutta ei ole omien sanojensa mukaan perinteisimmästä päästä.

Emme jäykistele turhaan, Myrskykari sanoo.

Toimintaa kaikenikäisille

Nykyisin seurakunta järjestää toimintaa niin lapsille, nuorille, aikuisille kuin vanhuksillekin. Jäseniä seurakunnassa on 230.

Kolmannes jäsenistämme on työssä käyviä, muut ovat suurimmaksi osaksi opiskelijoita ja eläkeläisiä. Erityisen iloinen olen siitä, että moni syrjäytynyt ihminen on löytänyt avun meidän toiminnasta, sanoo Myrskykari.

Tulevaisuudestakin seurakunnalla on näky:

Se, että me seurakuntana jätämme hyvän jäljen Varissuohon ja varissuolaisiin ihmisiin. Haluamme etsiä uusi työmuotoja ja olla mukana auttamassa myös turvapaikanhakijoita, kun heitä alkaa tulla Itä-Turun puolelle. Toimintamme alkoi hyvin pienimuotoisesti kerrostalon kerhohuoneesta. Sieltä muutimme Kousankadulle. Muutama vuosi sitten kaadoimme väliseinän ja saimme lisää tilaa. Tähtäämme siihen, että pian näistäkin tiloista muutettaisiin suurempiin, Myrskykari sanoo.

Janica Vilen