HYVÄNTEKEVÄISYYS. Aurajoen Nuorkauppakamari toteuttaa Joulupuu-keräyksen Turun alueella yhteistyössä paikallisen sosiaalitoimen ja yhteistyöyritysten kanssa 14.11.–13.12.2015.

Keräys järjestetään Kauppakeskus Skanssissa, Itäharjun, Länsikeskuksen, Piispanristin ja Tampereentien Prismoissa, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Perhetalo Heidekenillä, Kauppakeskus Forumissa sekä projektiin osallistuvien yritysten omissa keräyspisteissä.

Raisio–Naantalin Nuorkauppakamari järjestää yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisjärjestöjen kanssa Joulupuu-hyväntekeväisyyskeräyksen 28.11.–9.12.2015. Joulupuut löytyvät K-market Maskusta, K-supermarket Ukko-Pekasta, Rymättylän Osuuspankista ja Kahvila Tuulisolmusta Naantalista sekä K-market Tasalasta ja Kauppakeskus Myllyn Prismasta Raisiosta.

Lahjoja kerätään 0–18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Keräyspisteestä noudetaan pakettikortti, joka kertoo lahjansaajan sukupuolen ja iän (esimerkiksi tyttö 10 vuotta). Lahja paketoidaan valmiiksi ja pakettikorttiin merkitään paketin sisältö. Lahjakortti tai lahja tuodaan keräyspisteeseen kauppakeskuksen tai yrityksen aukioloaikana. Annettavan lahjan tulee olla käyttämätön – joko itse tehty tai ostettu.

Lahjat kuljetetaan keräyspisteistä sosiaalihuollon toimipisteisiin, joista sosiaalityöntekijät jakavat ne joulun alla lastenkodeissa ja sijaisperheissä sekä lastensuojelun avohoidon piirissä oleville lapsille. Lahjat menevät suoraan perheille ja lapsille sosiaalihuollon kautta ilman välikäsiä tai kuluja.

Turun ja Kaarinan seurakunnat järjestävät tänä jouluna jo seitsemättä kertaa Lahja lapselle -keräyksen, jonka avulla vähävaraisten perheiden lapset saavat aatoksi ikioman toivepakettinsa. Lahjatoiveiden välitys avautuu 27.11.

Diakoniatyöntekijät ovat syksyn aikana kyselleet diakonia-asiakasperheiden lasten lahjatoiveita. Näitä toiveita välitetään lahjoittajille 27.11.–4.12. välisenä aikana puhelimitse ja sähköisen lomakkeen avulla.