Ülistys-konsertti Raisiossa

KONSERTTI. Virolainen Lambertus-kuoro esittää Pekka Simojoen ylistyslauluja Raision seurakuntasalissa lauantaina 21.11. klo 16. Konsertti järjestetään Naantalin rovastikunnan virolaisen Harju-Madisen -ystävyysseurakunnan hyväksi. Konserttiin on vapaa pääsy ja konsertin jälkeen on kahvitarjoilu.

Hankkeen ”isä” Tero Ruotsala kertoo, että tammikuussa 2014 hän tapasi Pekka Simojoen, joka innostuneena kertoi uudesta englanninkielisestä ylistyslevystään “Nordic praise”. Samassa keskustelussa syntyi ajatus: “Mitäs jos sen tekisi myös viroksi?”. Yhteistyökumppaniksi valikoitui Lambertus kuoro Hagerin seurakunnasta.

Lambertus-kuoro on noin 20 vuotta toiminut korkeatasoinen kamarikuoro, joka on julkaissut levyjä ja kiertänyt konsertoimassa mm. Pohjoismaissa ja Euroopassa. Tässä projektissa kuoro sitoutui tekemään jotain sellaista mitä he eivät ole aikaisemmin tehneet. He hyppäsivät liukkaalle jäälle, panivat itsensä likoon tehdäkseen jotain aivan uutta. Laulut käännettiin ja äänitykset saatiin päätökseen. Levy julkaistiin 30.11.2014. Lambertus-kuoro on tehnyt konserttikiertueen Virossa ja kesällä 2015 kuoro on vieraillut myös Suomessa. Nyt marraskuun pimeässä on Raision vuoro. Kuulijoita toivotaan saapuvan koko rovastikunnan alueelta. Kuoro haluaa omalla esimerkillään rohkaista ihmisiä, kuoroja ja seurakuntia ottamaan uusia hengellisiä lauluja rohkeasti käyttöön.