VAPAAEHTOISTYÖ. Suomen kristillisen yhteiskoulun omenapuutarhan tuotto ohjataan tänä vuonna pakolaisille. Piikkiön Toivonlinnassa oleva puutarha oli syksynä hyvin satoisa. Oppilaskunnan aloitteesta omenasadosta puristetaan mehua, jota myydään pakolaisten auttamiseksi. Mehujen tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan Suomen Pakolaisavulle. 


Maanantaina 26.10. pidetyissä omenanpoimintatalkoissa oli poimijoita yläasteelta ja lukiosta yhteensä toista sataa. Satoa tuli yhteensä 600 kiloa. Niistä saadaan puristettua mehua noin 300 litraa. Arviolta myyntivoittoa tulee noin 1100 euroa.

Mehujen myynti on lähtenyt jo hyvään vauhtiin. Kyseessä on talviomenoista tehty luomuomenamehu, jossa ei ole lisäaineita, eikä lisättyä sokeria. Mehu on pastöroitu ja pullotettu kierrekorkkipulloihin. Se säilyy ensi vuoden lokakuuhun, mutta tavoite on saada kaikki mehut myytyä ennen joulua, jotta oppilaiden edustajat pääsisivät vielä tänä vuonna toimittamaan lahjoituksen perille.

Mehua tullaan myymään vielä ainakin joulumyyjäisissä ja Maata Näkyvissä -festivaalissa Turussa.

Janica Vilen