Bolerolle menestystä aluemestaruuskisoista

Korkeimmalla korokkeella voitostaan iloitsevat 7-vuotias kaarinalainen Benjamin Ahti ja 8-vuotias raisiolainen Peppi Räikkä. Kuva: Bolero.

KILPATANSSI. Turkulainen tanssiurheiluseura Bolero on voittanut Länsi-Suomen aluemestaruuden tanssiurheilussa Riihimäellä järjestetyissä kilpailuissa loka–marraskuun vaihteessa. Toiseksi sijoittui lietolainen tanssiurheiluseura La Team.

Bolerolle menestystä tuli useassa ikä- ja taitoluokassa. Jokaisessa edustettuna olleessa luokassa oli seuran pareja finaalissa ja useimmissa luokissa parit olivat palkintosijoilla.

Seuran tuoreimmat mitalistit ovat Lapsi 1 E-D-sarjan voittajat kaarinalainen Benjamin Ahti ja raisiolainen Peppi Räikkä. 7-vuotias Ahti ja 8-vuotias Räikkä ovat tanssineet yhdessä kaksi vuotta. Aluemestaruuskilpailuissa he tanssivat vakioiden puolella valssin, tangon ja quickstepin; lattareiden puolella samban, cha chan ja jiven.

– Tsaivi meni hyvin, sanoo Benjamin, jonka mielestä kuvioiden muistaminen on vaikeaa, mutta tanssiminen kivaa. Pari harjoittelee kaksi tai kolme kertaa viikossa. Heitä valmentavat Janica Saarni sekä Benjaminin vanhemmat Mikko ja Carina Ahti.

Seniori 1-4 E-D luokassa Bolero saavutti kolmoisvoiton. Samoin Nuoriso C-A luokassa. Nuorisoluokan kuuden parin finaalissa tanssi viisi Boleron omaa paria, joista voittajiksi selviytyivät raisiolainen Väinö Saarinen ja paimiolainen Matleena Terho.

Viime viikonloppuna Boleron joukkue voitti SM-kultaa joukkuekisassa, jossa joukkueen jäsenten tuli olla ikäluokista Nuoriso-Seniori 4.

Janica Vilen