Mansen Mimmit–Lieto-Koris SHT: 54–26 (9–10,17–7, 8–2, 20–7)
Lieto-Koris SHT–Salon Vilpas Nice-koris 49–70 (5–17, 15–17, 17–19, 12–17)

KORIPALLO. Läntisen alueen kuntosarjassa pelaava Lieto-Koriksen naisjoukkue on neljän ottelun jälkeen yhä ilman sarjapisteitä, mutta lauantaina 14. marraskuuta Tampereella pelattu turnaus osoitti silti kehitystä tapahtuneen sitten lokakuun avausotteluiden.

Lauantai-illan ensimmäisessä ottelussa Lieto-Koris SHT pelasi Tampereen Pyrinnön Mansen Mimmejä vastaan. Peli alkoi lupaavasti ja tasaisesti, ja lietolaiset jopa johtivat ensimmäisen erän jälkeen 9–10, mutta sen jälkeen joukkue ei saanut hyökkäyspeliään millään pyörimään eikä pallo tuntunut pomppivan edes tuurilla koriin. Emännät sen sijaan osasivat hyödyntää kotikenttäetuaan ja voittivat lopulta pistein 54–26.

Tampereen sarjaturnaus pelattiin Peltolammin koululla, jonka liikuntasali on lyhyt mutta leveä. Illan toisessa pelissä SHT oli päässyt jo paremmin sinuiksi ahtaalta tuntuvan kenttäalueen kanssa. Vastassa oli Salon Vilppaan Nice-koris, joka oli ollut aivan ylivoimainen lokakuussa joukkueiden kohdattua ensimmäistä kertaa. Lauantaina ensimmäisen erän lukemat 5–17 enteilivät jälleen hurjaa murskatappiota, mutta muutama onnistunut suoritus palautti kuitenkin lietolaisjoukkueen peli-ilon, ja kolme seuraavaa erää olivat paljon tasaisempaa vääntöä.

50 pisteen raja jäi harmittavasti rikkomatta ja tappio oli nieltävä, mutta lopputulos 49–70 kertoi SHT:n pelanneen aivan eri tasolla kuin aikaisemmin. Jopa ottelua sivusta seuranneet tamperelaiset totesivat, että ensimmäinen peli olisi ollut paljon tasaisempi, jos SHT olisi puolustanut ja hyökännyt yhtä hyvin heitä vastaan.

Molemmissa otteluissa SHT:n paras pelaaja oli Johanna Kulmala, joka pussitti 15+22 pistettä. 183-senttinen sentteri on joukkueessa aivan omaa luokkaansa. Littoisissa asuva Lieto-Koriksen kasvatti on urallaan pelannut divarijoukkueissa Turun Riennossa ja Ura Basketissa. Kulmala on parhaimmillaan korin alla painiessa, vaikka brasilialaisen jujutsun MM-pronssimitalisti ei voi hyödyntää kentällä läheskään kaikkia kamppailutaitojaan. Kulmalan koripallo-osaaminen pääsisi vielä paremmin oikeuksiinsa, jos SHT saisi rauhoitettua hyökkäyspeliään.

– Ensimmäisessä ottelussa emme pelanneet joukkueena. Syöttely ei onnistunut, minkä takia sentterit eivät oikein päässeet toteuttamaan itseään, Kulmala harmitteli.

– Salolaisia vastaan peli alkoi jo sujua ihan eri tavalla.

Kulmalan lisäksi myös Riikka Käppi (yhdeksän pistettä) ja Suvi Panschin (kahdeksan pistettä) olivat hyvässä heittovireessä Nice-korista vastaan. Lietolaisten loppukiri antoi uskoa, että SHT pystyy parhaimmillaan tasaväkiseen kamppailuun sarjan kolmea muuta joukkuetta vastaan. Naisten kuntosarja jatkuu tammikuun lopulla Lietohallilla Lieto-Koriksen järjestämässä sarjaturnauksessa.