Paikalliset Nenäpäivä-tiimit kampanjoivat hyväntekeväisyyden puolesta

Maskun Seikelän koulun energinen Nenäpäiväkerho esittelee tässä myyntiin valmistamiaan tuotteita. Kuva: Ragip Önsoy

LAPSET. Nenäpäivä-kampanja 15.10.–15.11. on saanut paikallisiin kouluihin ja urheiluseuroihin vipinää. Maskun Seikelän koulussa joka keskiviikko kokoontuvat nenäpäiväkerholaiset suunnittelevat ja valmistavat itse tuotteita myytäväksi koulun vieressä sijaitsevalla Wanhan Nestorin kirpputorilla. Kirpputori on kampanjassa mukana lahjoittamalla heille hyllypaikan veloituksetta.

Nenäpäiväkerhon ovat ideoineet koulunkäynninohjaajat Merja Saarinen ja Sari Salmi, jotka toimivat myös kerhon vetäjinä.

– Pyrimme käyttämään tuotteiden valmistuksessa mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja. Tavoitteenamme on opettaa kerholaisille paitsi materiaalien hyötykäyttöä, myös vähäosaisten pyyteetöntä auttamista, Saarinen sanoo.

Petu mukana talkoissa

TPS:n puolustaja Petteri Nummelin kävi keskiviikkona 14. lokakuuta tutustumassa Seikelän Nenäpäiväkerhoon. Vierailu sujui kerholaisten mukaan mukavasti Nenäsohvalla jutellessa.

– Hän signeerasi neljä mustavalkoista kangaspalaa, joista ompelimme TPS-pehmokoirat. Koirat tulevat myyntiin kirppishyllypaikallemme isänpäivää edeltävinä päivinä, 4. luokan oppilas Iiris Nykänen kertoo.
– Nenäsohvat ovat siis punaisia sohvia, jotka kiertävät Nenäpäivä-tiimejä ympäri Suomen koko kampanjan ajan, niin ikää neljättä luokkaa käyvä Oona Tolonen selventää.

Muun muassa keppihevosia, savitöitä, pehmokoiria, kangastähtiä ja tuikkukippoja valmistaneiden oppilaiden tavoitteena on saada kerättyä tuotoillaan 1000 euron summa kehitysmaiden lapsille Nenäpäivä-kampanjan kautta.

– Myös muut oppilaat ovat esimerkiksi kuvaamataidon tunnilla osallistuneet tuotteiden tekoon. Lisäksi kirppismyyntiin on lahjoitettu pelejä ja leluja, oppilaat sanovat.
– Vielä on matkaa tavoitteeseen, nyt meillä on kerättynä reilut 200 euroa, he lisäävät.

120 oppilaan Seikelän alakoulu ei ole koulunkäynninohjaajien mukaan aiemmin osallistunut Nenäpäivä-kampanjaan ainakaan tässä laajuudessa.

– Tämä on upea tapa innostaa oppilaat, heidän vanhempansa sekä opettajat yhdessä toimimaan hyväntekeväisyyden eteen. Järjestimme pari viikkoa sitten perhepäivän, jolloin vanhemmatkin olivat paikalla askartelemassa, he toteavat.

Flex on mukana toista kertaa

Raisiolainen Voimistelu- ja urheiluseura Flex järjesti puolestaan jo toista kertaa NenäSTARA-tapahtuman sunnuntaina 1. marraskuuta Raisiossa. Voimistelutapahtuma on 7–12-vuotiaiden harrastevoimistelijoiden tilaisuus esiintyä ja näyttää kauden aikana opittuja taitoja yleisölle. Tapahtumassa seikkailivat Nenäsohva, Peppi Pitkätossu, Yle TV, SATS Elixia ja noin 100 punaista nenää.

Katariina Mäkinen-Önsoy