Nyborg–Loimu: 0–3

LENTOPALLO. Raision Loimu avasi kuluvan kauden Euro Cup -urakkansa tyylipuhtaalla Challenge Cupin 0–3 (17–25, 21–25, 21–25) vierasvoitolla Nyborgista keskiviikkona 11.11. Turun ystävyyskaupunki Bergenin Haukelandshallissa 450 norjalaisen edessä napattu voitto oli Loimun ensimmäinen Euro Cupeissa sitten syksyn 2005, joten ottelu antaa hyvän lähtölaukauksen kuluvan kauden Euro-taipaleelle.

Loimu oli Bergenissä niskan päällä heti ottelun alusta alkaen. Joukkueen Euro Cup -ensikertalaisista Kirill Borichev, Daniel Vargas ja Ryan Meehan pääsivät avaamaan pistetilinsä heti avauserässä. Heidän lisäkseen koko Loimun joukkue pelasi erinomaista lentopalloa. Avauserän paras pistemies oli kokenut keskitorjuja Tuukka Anttila ja Loimun hyvän joukkuepelaamisen perustan rakensivat libero Joel Silvan ja passari Ville Junturan erinomainen pelivire.

Ottelun toisessa erässä kotijoukkue sai karistettua jännitystä otteistaan ja isännät ottivatkin kuskin paikan heti kättelyssä. Kotijoukkueen onnistumiset tulivat pitkälti hakkuri Ask Helland Hansenin kautta sekä onnistuneella torjuntapelaamisella. Loimu osoitti kuitenkin henkisen vahvuutensa nousemalla rauhallisin ottein erän ratkaisuhetkillä johtoon ja lopulta suht selvään erävoittoon.

Meidän kärsivällisyys kesti vastustajan rynnistyksen. Tavoitteemme olikin pelata täysin omaa peliä eikä lähteä hötkyilemään vaikka mitä tapahtuisi, kommentoi Loimun päävalmentaja Ismo Tuominen pelin jälkeen.

Kolmannessa erässä Loimu näytti jo vievän voiton helpohkosti nimiinsä, kunnes kotijoukkue heräsi taistelemaan erän puolivälissä. Pari pistettä lähemmäs isännät eivät kuitenkaan pääse ja Loimu kuittasi tärkeän puhtaan vierasvoiton Ossi Rumpusen lyödessä päätöspallon isäntien parkettiin. Rumpunen oli päättänyt myös kaksi ensimmäistä erää, joten jokaisen erän ratkaisupallo lähti hänen kädestään.

Vastustajan hakkurin vahva pelaaminen pääsi ehkä vähän yllättämään meidät, mutta joukkueen ykköstähti Kristian Bjellandin saimme hyvin aisoihin, analysoi Tuominen viikon päästä Turkuun saapuvaan bergeniläisryhmän pelaajia.

Loimun joukkueen peli toimi keskiviikkona lähes eleettömällä varmuudella eikä päävalmentaja Ismo Tuomisella ollut tarvetta tehdä pelaajavaihtoja. Kolmannessa erässä tosin käytettiin taktista tuplavaihtoa, kun passari Kasper Vuorinen tuli hakkuri Vargasin tilalle ja vastaavasti yleispelaaja Verneri Vetriö passari Junturan tilalle. Vetriö käytti tilaisuutensa hyväkseen ja kirjautti hänkin itselleen uran ensimmäisen Euro Cup -pisteen.

Selvisimme jalat kuivina Euroopan kosteimmasta kaupungista. Pelattiin koko peli hyvä vastaanotto- ja puolustuspeliä. Ne olivat tänään voiton kulmakiviä. Libero Joel Silva oli loistava. Hän pelasi parhaan pelinsä Loimussa tähän mennessä, päätti Tuominen ennen katseen kääntämistä seuraaviin koitoksiin.

Otteluparin toinen osaottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona Raisiossa. Loimu ei aio olla kotiottelussakaan antelias isäntä, vaan ystävyyskaupunkisuhteista huolimatta tavoitteen on antaa vieraille kylmää kyytiä Kerttulassa ja jatkaa eteenpäin Challenge Cupissa. Otteluparin voittaja etenee jatkoon ja saa vastaansa häviäjän CEV Cupin otteluparista Lyon (FRA) – Düren (GER). Ennen keskiviikon Euro-peliä Raisiossa isketään lauantaina Lounais-Suomen paikalliskamppailu Loimun ja Hurrikaanin välillä.