YRITYSUUTISET. Kaarinan Kuusistossa sijaitsevan Villa Wolaxin kupeeseen valmistui elokuussa aktiviteettipuisto, jossa ryhmien on mahdollista kokeilla erilaisia aikuiseen makuun muokattuja pihapelejä, kuten katapultin rakennusta, jousiammuntaa, puhallusputkiammuntaa ja kirveenheittoa. Lajeja on listattu Wolaxin sivuille kymmenkunta, mutta lisäksi yrittäjä Tino Aaltonen lupaa toteuttaa asiakkaidensa toiveita mahdollisuuksien mukaan, nyt kun uudet tilat mahdollistavat uusia kokeiluja.

Marraskuussa puistoon saatiin myös valot, joten lajeja pääsee harrastamaan iltaisinkin ympäri vuoden.

– Tämä kasvattaa puiston iltakäyttöä useilla tunneilla, Aaltonen iloitsee.

Lisäksi alueelle on rakenteilla helppokulkuinen luontopolku ja kota.

– Vaikka täällä ollaan tavallaan luonnon armoilla, niin mikään pieni krämppä ei estä osallistumista, Aaltonen lupaa.

Tila aktiviteettipuistolle on vuokrattu Kaarinan kaupungilta. Uuden tilan myötä alueelle on mahdollista ottaa useampikin ryhmä samaan aikaan. Aktiviteetteja voidaan suunnitella 6–200-henkisille ryhmille.

Uusien lajien lisäksi Villa Wolaxin vanhat tutut lajit ovat edelleen mahdollisia. Soling-purjeveneillä tehdään purjehdustapahtumia ja lisäksi Villan läheltä löytyy tyyniä vesiä kajakki- tai kanoottiretkille. Nurmikentällä pystyy heittämään frisbeegolfia ja uimarannalta voi pulahtaa mereen.

– Ajatus on, että kaikki lajit ovat luontoystävällisiä. Vesijetit eivät pärise, eikä bensa pala, vaan aktiviteetteja tehdään luonnon ehdoilla, sanoo Rolf Lindblom, joka vastaa aktiviteettien suunnittelusta ja ohjauksesta. Luontopolkuretkiä ja puukiipeilyä järjestää puolestaan Pasi Vesterinen.

Tino Aaltonen katsoo, että luontoystävällisyys näkyy myös aktiviteettipuiston rakentamisessa.

– Kaupungilta vuokrattu alue oli ryteköitynyttä metsää. Olemme tehneet alueella paljon metsän hoitoa. Valaistuskin tehtiin led-valoilla, hän lisää.

Janica Vilen

 

 

Kuva: Villa Wolax
Kuva: Villa Wolax