VG-62 – S-Kiekko: 6–5

JÄÄKIEKKO. Sunnuntai-iltana vieraili Aurinkoareenalla S-Kiekko Seinäjoelta. Edarilla oli alla hyvistä taisteluista huolimatta pitkä pisteetön kausi, joka sunnuntaina päättyi makoisaan 6–5 voittoon. Loppulukuihin päästiin vasta jatkoajan jälkeen.

Ottelun alku oli taas vaikea Edarille; 52 sekuntia ja kiekko Edarin maalissa! Vaan eipä mitään, ajassa 1.06 Santeri Ruusunen tasoitti ottelun. Sitten ensimmäinen erä mentiinkin vauhdikkaasti tasapäisesti näissä lukemissa. Toinen erä alkoi Edarin kannalta painostuksella ja palkkioksi siirryttiinkin Otto Lehtosen ja Ville Poukkulan maaleilla kahden maalin johtoon. Miko Lahti teki vielä yhden maalin ja ottelu alkoi vaikuttaa ratkenneelta. S-Kiekko vaihtoi maalivahtia ja mitä ihmettä; vajaa kaksi minuuttia ja ottelu on tasan 4–4!

Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa ja sitten Teemu Salosen viivalta lähtenyt laukaus maaliin ja taas Edarilla oli yhden maalin johto. S-Kiekko painoi päälle ja onnistui nopeasti tasoittamaan vain parin minuutin kuluttua. Loppuerässä molemmilla oli paikkansa ratkaista ottelu, mutta kumpikaan ei kolmea pistettä saanut. Mentiin jatkoajalle. 4 vastaan 4 pelattaessa tapahtuu vieläkin enemmän ja ajassa 62.16 vastustaja sai jäähyn. Jäähyn aikana nähtiin ottelun maukkain suoritus kun Ossi Savolainen ratkaisi ottelun Edarille.

Paikalla ollut yleisö ja erityisesti koululaisvieraat Kultarannan koulusta olivat tyytyväisiä näkemäänsä. Edari jatkaa oppilaitosyhteistyötään ja seuraavassa pelissä ensi lauantaina nähtäneen Edarin riveissä myös nimekäs vahvistus.

Erkki Korpela