Vaski-kirjastot suljettu 16.–23.11.

Vaski-kirjastot ovat suljettuna 16.–23.11., koska Vaski-yhteistyö laajenee ja kirjastojärjestelmää päivitetään. Verkkokirjasto on poissa käytöstä 16.11. alkaen, enintään 30.11. saakka.

Varsinaissuomalainen kirjastoyhteistyö laajenee marraskuussa, kun Salo liittyy Vaskiin. Muutostöiden aikana kirjastoissa ei voi lainata, uusia eikä varata aineistoa. Myös verkkokirjasto on pois käytöstä. Muutoksen ansiosta kirjastojen tarjonta monipuolistuu ja asiointi helpottuu.

Järjestelmän päivitys koskee kaikkiaan 52:ta kirjastoa ja seitsemää kirjastoautoa alueella. Vaski-kirjastoissa on ennestään mukana seuraavat kunnat: Kaarina, Kustavi, Laitila, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Pyhä-ranta, Raisio, Rusko, Sauvo, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa. Varsinais-Suomen maakuntakirjastona Turun kaupunginkirjasto toimii Vaski-kirjastojen veturina.

Salon liittymisen jälkeen Vaski-alue kattaa lähes 90 prosenttia koko maakunnan väestöstä. Vaski-kirjastojen kokoelmat ovat kaikkien asiakkaiden käytössä. Varattu aineisto kuljetetaan varausmaksun hinnalla siihen Vaski-kirjastoon, mistä se halutaan noutaa. Lainat voi palauttaa maksutta mihin tahansa Vaski-kirjastoon riippumatta siitä, mistä ne on lainattu tai minkä kirjaston kokoelmiin ne kuuluvat. Samalla kirjastokortilla voi asioida kaikissa Vaski-kirjastoissa. Laina-ajat, käyttösäännöt ja toimintakäytännöt ovat kaikilla Vaski-kirjastoilla yhteiset.