Hulvelan palvelutalon asukkaat Toivo Suominen (vas.) ja Seppo Maila sekä Raision oppisopimuspalkittu Marko Leino ja työpaikkaohjaaja Niina Uimonen yhteisellä päiväreippailulla. Kuva: Ragip Önsoy

OPPISOPIMUS. Raisiolainen Marko Leino palkittiin Raision oppisopimustoimiston vuoden oppisopimusopiskelijana viime viikon torstaina 22. lokakuuta Turun VPK-talolla järjestetyssä Sadonkorjuujuhlassa. Leino vaihtoi kuljetusalan yksityisyrittäjyyden sosiaali- ja terveysalan perusopintoihin saadessaan oppisopimuspaikan Hulvelan palvelutalosta.

Ammatinvaihtaja hymyilee leveästi häneltä lähihoitajan oppisopimukseen lähtemisen syytä kysyttäessä.

– Lähes 20 vuotta ehdin koti- ja ulkomaan ajoja tehdä ja autoradio osoittautui tuona aikana melko yksitoikkoiseksi juttuseuraksi, Leino sanoo humoristisesti.

Sosiaalinen Leino kaipasi ihmisten pariin. Parhaimmillaan hän huomasi olevansa ikäihmisten seurassa, johon Hulvelan palvelutalo tarjosi oivat puitteet.

– Sen lisäksi että alanvaihto lähihoitajaksi kiinnosti, työllistymismahdollisuudet alalla ovat korkealla, kertoo Leino winwin-tilanteesta, josta hyötyy niin hän kuin vanhuspalvelualakin.

Kaikki on mennyt hienosti

Työpaikkaohjaaja Niina Uimonen toteaa asukkaiden pitävän Leinosta kovasti. Myös työkaverina Leino on tykätty.

– Kaikki on mennyt hienosti. Markon työt jatkuvat Hulvelassa varmasti, Uimonen kommentoi.
– Miesten osuus lähihoitajina on lähtenyt hienoiseen nousuun, mikä on hieno juttu. Tähän asti ala on ollut naisvoittoinen, lisää Uimonen.

Kolmivuotisen koulutuksen aikana Leino kävi 1–2 päivää kuukaudessa lähiopetuksessa, muut ajat hän teki kolmivuorotyötä Hulvelan palvelutalossa.

– Työt ovat käsittäneet harjoittelua monella osastolla ja olenpa saanut joitakin vastuualueitakin, hän esittelee.
– Ilman vaimoni tukea minulla ei olisi ollut mahdollisuutta lähteä oppisopimusopiskelijaksi, eli kiitos kuuluu kouluttajieni lisäksi hänelle, hän jatkaa.

Kunniamainintoja alueelle

Turun oppisopimustoimiston valinta vuoden oppisopimusopiskelijaksi oli puolestaan floristin ammattitutkinnon suorittanut Hanna Walldén.

Kunniakirjat jaettiin myös kahdelle sitoutuneelle ja pitkäaikaiselle oppisopimuskouluttajalle Prisma Mylly Raisiosta ja LVI-eristys Murto Oy Turusta. Raision myöntämän palkinnon perusteluissa korostuu se, että Myllyn Prismassa työssä oppiminen ja tutkintojen suorittaminen on luonnollinen osa koulutusmyönteisen työpaikan arkea.

Turun palkittu LVI-eristys Murto on myös pitkän linjan oppisopimuskouluttaja, joka esimerkillisesti hyödyntää oppisopimusta henkilöstön rekrytoinnissa. Yritys on tarjonnut vakituisen työpaikan myös monille maahanmuuttajataustaisille työntekijöille vaikean työllistymisen aikana.

Katariina Mäkinen-Önsoy

Hulvelan palvelutalon asukkaat Seppo Maila ja Toivo Suominen reunoilla sekä oppisopimuspalkittu Marko Leino ja työpaikkaohjaaja Niina Uimonen juttelivat iloisesti palvelukeskuksen yhteisessä olohuoneessa. Kuva: Ragip Önsoy
Hulvelan palvelutalon asukkaat Seppo Maila ja Toivo Suominen reunoilla sekä oppisopimuspalkittu Marko Leino ja työpaikkaohjaaja Niina Uimonen juttelivat iloisesti palvelukeskuksen yhteisessä olohuoneessa. Kuva: Ragip Önsoy