NÄYTTELYT. Turun Aleksis Kivi -kerhon kokoama näyttely on esillä Raision kirjaston uutuusalueella. Näyttelyssä esitellään Kiven tuotantoon liittyvää ja sen innoittamaa kuvataidetta. Esillä on muun muassa Arvo Lukalan ja Matti Visannin grafiikkaa sekä Wäinö Aaltosen, Aarre Aaltosen ja Viljo Mäkisen veistoksia, mitaleja ja reliefejä.

Näyttelyssä esitellään myös Aleksis Kivi –kerhon toimintaa ja sen omaa kansalliskirjailijaan liittyvää tuotantoa, jota on myynnissä kirjaston Yhteispalvelupisteessä.

Maanantaina 2.11. klo 18 kirjailija ja ohjaaja Juha Hurme puhuu Aleksis Kivestä kirjaston uutuusalueella.

Turun Aleksis Kivi -kerho perustettiin vuonna 1945 edistämään suomalaista kulttuuria ja lisäämään harrastusta ja kiinnostusta kansalliskirjailijamme Aleksis Kiven tuotantoon ja elämään. Kerhon aloitteesta Turkuun saatiin aikanaan kansalliskirjailijamme muistopatsas, jonka on veistänyt kerhon jäsen Wäinö Aaltonen. Seitsemänkymmenvuotisjuhliaan viettävä kerho on säilyttänyt asemansa turkulaisessa kulttuurielämässä läpi vuosikymmenten, ajan mukana muuttuen ja kehittyen.