George Sonata tekee musiikkia rakkaudesta viuluun, kitaraan ja puhallisoittimiin.

MUSIIKKI. Raisiolaisella Jyrki Suomisella alias George Sonatalla on meneillään kiireinen vuosi musiikin parissa. Lokakuun aikana julkaistavasta, Emmi Lovénin tähdittämästä, Lapset huomisen -kokoelmalevystä on julkaistu pari osaa. Luvassa on myös George Sonatan julkaisukonserttisarja.

– Yli sadan sävellyksen repertuaariini kuuluu monitasoisia ja eri musiikkityylejä poikkileikkaavia kappaleita. Musiikissani kuuluvat niin kitarat, rummut, bassot ja koskettimet kuin viulut, sellot, jousi- ja puhallinsoittimetkin, hän sanoo.
– Jokaisesta kokoelmasta julkaistaan myös pieni graafisin teemoin täydennetty runokirja, hän lisää.

Ensimmäinen Lapset huomisen -pitkäsoitto on yksi neljästä julkaistavasta kokoelmalevystä.

– Seuraavien kokoelmalevyjen artistihaku on käynnissä. Kaikki neljä levyä julkaistaan nettilatausportaalissa, sillä musiikin kivijalkaliikkeet ovat tänä päivänä harvassa, Suominen toteaa.

Musiikkivideot sinkkukappaleista Jos jäät ja Mitä vaan hänen puolestaan ovat keränneet Youtubessa yhteensä pari tuhatta katsojaa. Seuraavan sinkkulohkaisun eli levyn nimikkokappaleen Lapset huomisen -musiikkivideo julkaistaan piakkoin.

Suominen on säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut musiikkia yli 40 vuoden ajan. Kitaran ja viulun soitosta hän kiinnostui jo hyvin nuorella iällä.

– Musiikin tekeminen ei ole minulle pikaprojekti, jolla on varsinaista alkua ja loppua, vaan se kulkee mukana koko elämän ajan, Suominen pohtii.

1990-luvun loppupuolen jälkeen Suominen on säveltänyt ja sanoittanut paljon teatterimusiikkia muun muassa esityksiin Kultainen vasikka, Vihtorin harha-askel, Noita Palaa Elämään, Into Piukassa, Tomppa ja Mummon saappaassa soi fox.

– Tarvasjoen nuorisoseuran kesäteatterin Into Piukassa -näytelmän hahmo inspiroi minua tekemään tämän Lapset huomisen -levynkin, hän kertoo.

George Sonatan säveltämä ja sanoittama Livonsaaren valssi kantaesitettiin Livonsaaressa elokuussa 2013 Varsinais-Suomen Kylätoimintapäivänä. Kuva: Ragip Önsoy
George Sonatan säveltämä ja sanoittama Livonsaaren valssi kantaesitettiin Livonsaaressa elokuussa 2013 Varsinais-Suomen Kylätoimintapäivänä. Kuva: Ragip Önsoy

Muusikko on tehnyt musiikkia myös esimerkiksi Kaarinan Nuorisoteatterille ja Turun Kisa-Veikkojen sekä Kakskerran nuorisoseuran teattereille.  Sittemmin hän on esiintynyt Raision Teatterin Vuosisadan rakkaustarina – SIG-musikaalissa Keijon roolissa.

– Vanhasta kauppiksesta uudet tilat saatuaan Raision Teatteri järjesti musikaalin lisäksi upean kesäkonserttisarjan, jonka Kesäyön kuiskaus -päätöskonsertissa esiinnyin, Suominen jatkaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy