TAPAHTUMAT. Sauvon kirjasto viettää lauantaina 10. lokakuuta kello 10–14 toimintansa 10-vuotista taivalta nykyisissä tiloissa. Juhlavuoden tiimoilta kirjasto on koonnut kirjastotalon ja sen lähialueen muutoksesta kertovaa valokuvanäyttelyä, johon voi tutustua juhlapäivänä. Samaan aikaan nuorisotilassa järjestetään avointen ovien tapahtuma. Paimion opiston musiikkileikkikoululaiset musisoivat kello 10.30, Adele Lehtikankare soittaa harmonikkaa kirjastossa kello 11 ja Mikael H:n suunnittelemat kierrätysvaatteet ovat esillä muotinäytöksessä kirjaston pihalla puolen päivän aikaan.

Kirjastonjohtaja Päivi Inkisen mukaan kuva- ja muuta kirjastotalon ympäristöön liittyvää materiaalia voi lahjoittaa edelleen kirjaston käyttöön.

– Kuvamateriaalia on lähetetty muutaman kuntalaisen toimesta. Erityisen mielenkiintoiset ilmakuvat Sauvon keskustasta noin 1950-luvulla löytyivät Inkeri Lallukan yksityiskokoelmista. Kuvissa näkyy esimerkiksi viljakuivaamo ja sen purkutyöt, siihen samaiseen paikkaan rakennetaan nyt uutta rivitaloa, Inkinen kertoo.
– Kuvista on nähtävissä selkeästi maisemanmuutos, keskustahan on ollut melkein kokonaan peltoa, Inkinen lisää.

Materiaalia voi lahjoittaa Inkisen mukaan ihan koska tahansa.

Kirjastotalon historiaa ja saneerausvaihetta esittelevä näyttely on nähtävissä kirjaston graniittisalissa lokakuun ajan. Myös lukusalin televisiossa pyörii kuvasarja talon tapahtumista vuosien varrella.

Katariina Mäkinen-Önsoy