Koripallon uudelle kuntosarjalle alkutahdit Turussa

Kuvassa palloa kuljettaa Lieto-Koris SHT:n avausturnauksen tehonainen Laura Sarlin. Kuva: Lieto-Koris SHT

Makaava Pakka – Lieto-Koris SHT: 54 – 28

Nice-Koris – Lieto-Koris SHT: 59–31

KORIPALLO. Lietolainen koripallon naisjoukkue Lieto-Koris SHT oli lauantaina 10. lokakuuta yhtä hymyä, vaikka joukkue kärsi kaksi tappiota uudessa läntisen alueen kuntosarjan avausturnauksessa.

– Vaikka emme voittaneet kumpaakaan peliä, on aivan mahtavat fiilikset, joukkueen kapteeni Serena Granström hehkuttaa.

Vuosi sitten koripallon aloittanut Granström on yksi kuntosarjan puuhanaisista. Idea sarjasta syntyi Kisakalliossa naisten harrasteleirillä, jonka Suomen Koripalloliitto järjesti viime syksynä Granströmin aloitteesta.

– Leirillä juttelimme, miten mahtavaa olisi päästä oikeasti pelaamaan, mutta läntisen alueen divarit olisivat meille liian vaativia ja veisivät liikaa aikaa, Granström kertoo.

Granström ja koripalloa jo pitkään harrastanut Riikka Käppi ottivat yhteyttä läntisen alueen kenttäpäällikköön Jarmo Lehtoseen sekä alueen koripalloseuroihin, ja keväällä saatiin myönteinen päätös naisten kuntosarjasta.

– Kiitos Koripalloliitolle, että se koki sarjan tärkeäksi. On ihan eri pelata oikeassa pelissä kuin vain toisiamme vastaan treeneissä, sarjavastaavaksi lupautunut Granström hymyilee avausturnauksen jälkeen.

Lietolaiset aloittivat hermoillen

Turkulaiset ja salolaiset näyttävät olevan tasavahvoja joukkueita ja lietolaisia pari loikkaa edellä, sillä salolainen Nice-koris jyräsi vakuuttavasti kuntosarjan kärkeen voittamalla toisessa pelissään SHT:n luvuin 59–31. SHT hävisi toisen pelinsä puolestaan turkulaiselle Makaavalle Paikalle numeroin 54–28.

– Hienoa, että sarja saatiin käyntiin. Kiitos siitä lietolaisille.

Turkulaisjoukkue ei harjoittele enää ollenkaan yhdessä, mutta suurimmalla osalla on vielä pelirutiinit hyvässä muistissa.

– Pelasimme pari vuotta sitten divarissa, mutta otteluita oli liikaa. Yhteistreeneihin ei ole enää kiinnostusta, mutta pelaaminen on hauskaa, kertoo joukkueen kapteeni Maria Vuorisalo.

Lieto-Korista luotsannut Heidi Jokinen kehui suojattiensa asennetta, vaikka kentällä otteissa näkyi paljon jännitystä ja hermoilua.

– Yhteishenki on meidän vahvuutemme. Treeneissä on hyvä draivi päällä, mutta pelirutiinia ei ole vielä tarpeeksi, Jokinen sanoi.

Sarjan avauspelien perusteella tulevissa harjoituksissa on ainakin petrattava syöttöjä ja levypalloja sekä vapaaheittoja, joista harmittavan moni meni ohi. Molemmissa lietolaisten tehokkain oli Laura Sarlin, joka teki ensimmäisessä ottelussa seitsemän ja toisessa yksitoista pistettä.

Nice-koris vahvin avausturnauksessa

Neljän joukkueen kuntosarjassa pelaavat Lieto-Koris SHT:n lisäksi Turun Riennon Makaava Paikka, Salon Vilppaan Nice-koris sekä Tampereen Pyrinnön Mansen Mimmit, joka pelaa ensimmäiset pelinsä vasta lokakuun turnauksessa.

Sarjan avausturnausta emännöi lauantaina Nunnavuoren palloiluhallissa Makaava Paikka, joka hävisi aamun ensimmäisessä pelissä vain niukasti Nice-korikselle luvuin 52–55. Aivan kuten Lieto-Koriksella, Nice-koriksella on riveissään sekä lajin konkareita että keltanokkia.

– Hienoa, että sarja saatiin käyntiin. Kiitos siitä lietolaisille. Seuratoiminnan kannalta tämä on hienoa, sillä nyt me saamme olla mukana muutenkin kuin pöytäkirjan täyttäjinä, hymyili joukkueen pelaaja-valmentaja Riikka Juntunen.