Keskiviikkona 21. lokakuuta kello 18–19 Naantalin Kalevanniemen koulun Birgitta-salissa avataan Naantalin Opiston lasten ja nuorten kuvataidekoulun näyttely.

Kuvataidekoulun tämän lukuvuoden teemana on luonto ja ympäristö kuvataideopetuksessa. Oppilaat tutustuvat monipuolisesti erilaisiin näkökulmiin hahmottaa luontoa, rakennettua ympäristöä, omaa itseään ja arvojaan uskomuksien, kokemuksien sekä tiedon kautta, mielikuvitusta unohtamatta.

5–7-vuotiaat ovat tutustuneet menneeseen ja heidän teoskokoelmansa on kuin pieni hyönteis- ja paleontologinen kokoelma. Kouluikäiset oppilaat ovat puolestaan luonnostelleet näkymiä lähimetsästä ja maalanneet kokemuksensa ja näkemyksensä tauluiksi, joista muodostuu muistinvarainen polveileva kokonaisuus. Lisäksi oppilaat ovat perehtyneet sääilmiöihin ja maalanneet kuvia vastakkaisista sääilmiöistä. Teoksissa oppilas on voinut tutkia muotojen, viivojen sekä värien erilaista ilmaisua.

Ympäristö- ja luontoteemaa on lähestytty myös uskonnollisesta näkökulmasta, jolloin on perehdytty vanhoihin suomalais-ugrilaisiin haltijoihin/jumaliin. Oppilaat ovat mielikuvitustaan käyttäen luoneet haltioista teoksia eri tekniikoin.

Kuvataidekoulun oppilaiden työskentelyä ovat tänä syksynä ohjanneet Anne-Mari Kerkola, Reija Palo-oja ja Sini-Meri Hedberg. Tämän syksyn töistä koottuun näyttelyyn voi tutustua ajalla 22.10.–6.11.