Naantalilaiset Åkerblom ja Koskinen motocrossin lasten joukkuehopealle

Naantalilainen Hermanni Koskinen ajoi lauantaina MX65-luokan henkilökohtaisessa kilpailussa toiseksi ja sunnuntaina joukkuehopealle yhdessä saman kylän Miro Åkerblomin sekä kasnäslaisen Arthon Alanteen kanssa.

MOTOCROSS.Naantalilaiset Miro Åkerblom ja Hermanni Koskinen juhlivat motocrossin lasten joukkuekilpailun hopeaa sunnuntaina 27. syyskuuta Laitilassa. Kaksikko ajoi Turun Moottorikerhon (TMK) ykkösjoukkueessa yhdessä kasnäslaisen Arthon Alanteen kanssa. Kilpailussa oli mukana myös useita muita alueen kuljettajia.

Turun Seudun Moottoriurheilijoiden isännöimässä kilpailussa oli kyse kotimaisen motocrosskauden viimeisestä kansallisesta kilpailusta. 7–11-vuotiaiden kuljettajien ja 65-kuutioisten pyörien koitoksen vahvimmaksi osoittautui Hyvinkään Moottorikerho, jonka perässä tulivat TMK:n ykkösjoukkue sekä Vantaan Moottorikerhon kakkosjoukkue.

– Oli kiva viikonloppu ja hopeamitali on hyvä saavutus. Olimme viime vuonna Kimi Tammen ja Verneri Aaltosen kanssa neljänsiä, joten nyt meni paremmin, 10-vuotias Koskinen iloitsee.

– Minulla kulki jo lauantaina todella hyvin henkilökohtaisessa kisassa, kun olin kakkonen. Sunnuntaina sain joukkuekisassa vähän huonot lähdöt, mutta nousin erien aikana mukavasti. Rata oli tosi hyvässä kunnossa, ja oli vain hauska ajaa, hän jatkaa.

Nousiaslainen Kimi Tammi ajoi TMK:n kakkosjoukkueessa kuudenneksi ja raisiolainen Sasu Virtanen sekä rymättyläläinen Ilmari Kemppi TMK:n kolmosjoukkueessa 12:ksi. Maskulaiset Joona Saarinen ja Saku Kielo olivat TSMU:n nelosjoukkueessa sijalla 15. Mukana oli 19 joukkuetta.

Raisiolaisen Miro Varjosen sekä maskulaisten Paavo Koiviston, Väinö Koiviston ja Oliver Mussaaren harmiksi tuomaristo hylkäsi protestin seurauksena TSMU:n kolmen joukkueen suoritukset, joten pojat eivät saaneet nimiään tuloslistaan. Jokaisessa kyseisessä kolmessa joukkueessa ajoi yksi muun seuran kuljettaja, mikä on sallittua vain, jos seuralla ei ole riittävästi omia kuljettajia.

Ilman protestia Varjonen ja Paavo Koivisto olisivat ottaneet kultamitalin TSMU:n ykkösjoukkueessa yhdessä lohjalaisen Kasimir Hinderssonin kanssa.

Varjonen ajoi omissa erissään toiseksi ja kolmanneksi ollen henkilökohtaisissa tuloksissa alueen paras kuljettaja.

Veteraaneissa TSMU:n ykkösjoukkue ajoi hopealle Karkkilan Moottorikerhon juhliessa voittoa. TSMU:n joukkueen vahvin lenkki oli raisiolainen Jarno Mattila, joka ajoi tällä kaudella henkilökohtaisella tasolla 35-vuotiaiden luokassa Suomen Cup -hopeaa.

Marko Vihriä