Mynämäellä ratkottiin rallin juniorimestarit

RALLI. Viiden osakilpailun Rallin Suomen Juniorimestaruussarja huipentui Mynämäellä ajettuun XXXIX Rantaralliin. Viimeiseen osakilpailuun startattaessa mestaruuteen oli vielä mahdollisuus kuudella kilpailijalla, joista lopulta jännittävän ja vauhdikkaan rallipäivän jälkeen mestariksi kruunattiin Karkkilan Urheiluautoilijoiden Juuso Nordgren.

Nordgrenin ja II-ohjaaja Mika Stenbergin osalta päivän käsikirjoitus oli selvä. Luokkavoitto vaadittaisiin mestaruuden varmistamiseksi, ja sen Karkkilalaispari myös kuuden erikoiskokeen jälkeen otti.

Tuore mestari myönsi, että lähtötilanne kilpailuun oli haastava.

– Kyllähän tuo pakkovoitto vähän paineita toi, mutta lähdettiin kuitenkin tekemään ehjä suoritus ja laskettiin että se riittää luokkavoittoon. Mutta toki kaikkein oudoin ja vaikein tilanne oli ennen noita kahta viimeistä erikoiskoetta. Viimeinen pätkä tultiin kyllä ihan kun oltaisiin viety mummoa kirkko-ajelulle, naureskeli Nordgren.

Vaikka juuri varmistunut mestaruus maistui hyvältä, oli nuoren tulevaisuuden tähden kunnianhimoiset ajatukset jo suunnattu tulevaan.

– Mestaruus maistuu hyvältä, mutta se on vasta välitavoite. Ensi vuonna ajetaan myös suomenmestaruudesta, mutta yleisen SM-sarjan puolella SM3-luokassa. Lisäksi haluaisin ensi vuonna ajaa toki myös Suomen MM-Rallin, ja menestyä siellä.