Suomi sijoittui PM-kilpailuissa 15.–17.10.hopealle Ruotsin voittaessa turnauksen. Edustusjoukkueessa pelasi peräti kahdeksan Anders Trojansin pelaajaa.

Valkamo on pelannut amerikkalaista jalkapalloa jo seitsemän kautta, sitä ennen hän harrasti eurooppalaista jalkapalloa. Hänet valittiin keväällä myös kahta vuotta vanhempien eli U19-ikäisten maajoukkueeseen, panostus lajiin ja hyvä valmennustiimi on tuottanut tulosta.

Odotan tulevaa kautta innolla ja annan panokseni siihen, että mestaruus tuotaisiin vihdoin Turkuun.

– Ensimmäinen peli torstaina meni hyvin hyökkäykseltä ja puolustukselta matkarasituksesta huolimatta. Käytännössä hyökkäys teki pisteitä pelin alusta lähtien ja puolustus pysäytti Tanskan hyökkäyksen kerta toisensa jälkeen. Ruotsia vastaan puolustus pelasi hyvän pelin, hyökkäys taas ei lähtenyt käyntiin toivotulla tavalla. MVP valinta oli yllättävä mielestäni, kuvittelin sen tulevan toiselle hyökkäyksen pelaajalle Tanska-pelissä. Valinta johtui varmaan muutamasta isosta pelistä ja muuten tasaisista peleistä. Ruotsia vastaan pelatessa edettiin käytännössä juosten, pallot ei jäänyt laitahyökkääjien haltuun. Valinta saattoi johtua tästä, Valkamo kertoo PM-kisakokemuksestaan.

Valkamo käy kolmissa lajitreeneissä sekä pitää yllä omaa fysiikkaharjoittelua.
– Talven aikana oma harjoittelu tulee lisääntymään huomattavasti ja keskityn nopeuteen, tekniikoihin ja tukilihasten vahvistamiseen.
– U19 taso oli paljon haastavampi. Pelaajat olivat isompia, nopeampia ja pelillisesti älykkäämpiä.
– Odotan tulevaa kautta innolla ja annan panokseni siihen, että mestaruus tuotaisiin vihdoin Turkuun. Tärkeää on harjoitella offseason kovempaa ja paremmin kuin viime vuonna.
Lajia Valkamo suosittelee jokaiselle jota vähänkin kiinnostaa lajin taktisuus, fyysisyys ja haastavuus.
– Laji sopii kaiken kokoisille. Jokaiselle löytyy sopiva pelipaikka. Pelejämme kannattaa tulla katsomaan, vaikka lajia ei tuntisi. Laji on kiinnostava ja fyysinen, kaikin puolin mukavaa katsottavaa.

Riitta Rinta-Tassi