Kirkkomusiikkijuhlilla kuullaan suomalaissäveltäjiä

Naantalin kamarikuorolla merkittävä osa tilaussävellysteoksessa. Kuva: Anna Setälä

MUSIIKKI. Varsinais-Suomen kirkkomusiikkipiirin järjestyksessään kahdeksannet Kirkkomusiikkijuhlat pidetään 40-vuotisjuhlien merkeissä sunnuntaina 18. lokakuuta Naantalin kirkossa.

Sunnuntai alkaa kello 10 piispanmessulla. Kello 16 juhlakonsertissa Naantalin kirkossa on vahvasti esillä suomalainen musiikki. Ohjelmassa huomioidaan säveltäjämestari Jean Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlavuosi sekä Erkki Melartinin syntymän 140-vuotisjuhlavuosi.

Juhlan huipentumana on Varsinais-Suomen Kirkkomusiikkipiirin nuoren turkulaissäveltäjän Lauri Mäntysaaren Ylistysveisu-psalmisävellyksen kantaesitys. Teos on sävelletty kuorolle, kamarikuorolle ja uruille.

Kantaesityksessä kuorona toimii juhlille osallistuvista kuoroista muodostuva suurkuoro ja kamarikuorona laulaa Naantalin kamarikuoro. Tilaussävellysteoksen johtaa Antti Haapalainen ja urkurina on Kari Vuola. Juhlassa kuullaan myös toinen psalmisävellys: Juhani HaapasalonHerran armotöitä minä julistan, joka on Naantalin seurakunnan tilaussävellys vuodelta 2001.

Suurkuoron muodostaa yli 350 kirkkomusiikkipiiriin kuuluvaa kuorolaulajaa yhteensä 25 kuorosta.