Paraisten lukion Get the deal -joukkue Team Artbank eli Riku Donner, Tomas Alvarez, Alex Karlsson ja Santeri Mäntyniemi suunnittelivat Paraisten taidegalleria Art Bankin markkinointia. Kuva: Ragip Önsoy

NUORET. Get the deal -yrittäjyyskilpailun finaali järjestetään torstaina 29. lokakuuta kello 13 alkaen Sarlinska koulun juhlasalissa Paraisilla. Finaalissa joukkueet esittelevät tuloksensa ja kaupunkien, kuntien ja yritysten edustajista koostuva tuomaristo valitsee voittajat. Voittajat saavat palkinnoksi 1600 euroa ja diplomin.

Nuorille suunnattuun yrittäjyyskilpailuun osallistuu tänä vuonna joukkueet kuudesta Turun seudun koulusta, jotka ovat Axxell Pargas, Katedralskolan i Åbo, Kimitoöns gymnasium, Paraisten lukio, Pargas svenska gymnasium ja Turun ammatti-instituutti.

Neljän opiskelijan joukkueet saavat tiimikohtaisen toimeksiannon paikallisilta yrittäjiltä. Team Artbank, Team Äkta Bröd, Team Parlok, Team Kalma Tattoo, Team Pargas Stad, Team Tyygilyylit ja Team Aboprint -joukkueet on nimetty toimeksiantajayritysten mukaan.

Kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa 2013 Paraisilla ja viime vuonna Kemiönsaaressa. Vuonna 2013 Turun ammatti-instituutti voitti ja 2014 Paraisten lukio. Kilpailun ideoi Annika Gustafsson, joka toimii Pargas svenska gymnasiumin rehtorina. Ajatuksena on tukea yhteistyötä koulujen ja yrittäjien sekä ruotsin- että suomenkielisten koulujen välillä.

Yhteistyökumppaneihin kuuluu yhteistyökoulujen lisäksi Kemiönsaaren kunta, Turun kaupunki, Paraisten kaupunki, Aktia ja Svenska kulturfonden. Kilpailu järjestetään EU:n rahoittaman Rolling Images in Business Startup (RIBS) -projektin tiimoilta. RIBS kuuluu Central Baltic-ohjelmaan.