KUVATAIDE. Raision kaupunginkirjaston Aulagalleriassa on esillä 2.–28.11.2015 kuvataiteilija Johanna Taskisen näyttely Salainen puutarha, jonka teokset tuovat valoa ja väriä marraskuuhun.

Puutarhat ovat lumonneet minut jo pikkutyttönä, eikä luonnon muotojen loputon kauneus ole lakannut kiehtomasta. Puutarha on tila, joka juurruttaa aistimaan nykyhetken, olemaan läsnä. Piirrän puistoissa ja puutarhoissa mielessäni kasveille ääriviivoja ja tallennan kuvan myöhempää käyttöä varten. Kun luonnostelen teosta, mieleen tallennetut kuvat sekoittuvat toisiinsa ennen paperille piirtymistä ja maustuvat hienovaraisella huumorilla, Taskinen kertoo.

Kaiken Taskisen taiteen tekemiseni punaisena lankana kulkee leikkisyys.

Aikaisempi kuvan tekemisen tyylini on ollut runsaampi, mutta Salainen puutarha -näyttelyn teoksiin olen pyrkinyt luomaan hengitystilaa. Toistuvien muotojen maalaaminen ja sommittelutyö on kuin rauhoittava mantra. Toivon tämän levollisuuden tavoittavan myös kuvieni katsojan, taiteilija sanoo.

Teokset syntyvät kuvankäsittelyllä, jolloin akvarelleilla maalatut palaset yhdistyvät kokonaiseksi teokseksi, ja lopputuloksena syntyvä printti voidaan toteuttaa näyttelytilan kokoon sopivaksi.

Johanna Taskinen on koulutukseltaan kuvataiteilija ja taidekasvattaja. Kotimaan yksityisnäyttelyiden lisäksi hän on ollut mukana ryhmänäyttelyissä ulkomailla ja työskennellyt kuvittajana. Johanna Taskinen julkaisi vuonna 2013 ensimmäisen kuvakirjansa Onnin ja Ilonan hurja päivä. Raision kaupunginkirjaston lastenosastolla on esillä Taskisen toteuttama Omenapuu-teos.

Viransijaisena Raision pääkirjastossa työskentelevän Johanna Taskisen näyttely pureutuu satujen maailmaan. Inspiraatiota töihinsä Taskinen saa luonnon muodoista. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy
Viransijaisena Raision pääkirjastossa työskentelevän Johanna Taskisen näyttely pureutuu satujen maailmaan. Inspiraatiota töihinsä Taskinen saa luonnon muodoista. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy