Haltiain verta vie Noiturin romaanimittaan

Puolalaisen Andrzej Sapkowskin fantasiasarjaa on nähty suomennettuna aiemmin kahden novellikokoelman verran. Kesällä 2012 ilmestynyt Haltiain verta on sarjan ensimmäinen täysimittainen romaani. Kaikkien kirjojen sankari on noituri Geralt Rivialainen.
Sapkowskin fantasiamaailma ammentaa rikkaasta slaavilaisesta myyttiperinteestä ja on aikuismaisempi kuin monet muut lajityyppinsä edustajat. Haltian veressä Geralt suojelee nuorta haltiaprinsessa Ciriä, jonka useat tahot haluavat hengiltä. Geralt vie tytön hirviöitä metsästävien noiturien piilopaikkaan Kaer Morheniin ja kouluttaa tyttöä oman ammattinsa saloihin. Kaer Moerheniin saapuu myös naisvelho Triss Merigold, joka huomaa tytössä maagisia kykyjä.

Romaanissa on rankkaa toimintaa, ripaus romantiikkaa ja tujaus hurttia huumoria. Haltian verta on sarjan tähän mennessä paras osa, lähinnä siksi että se on romaanina selvästi kokonaisempi kuin aiemmat osat. Jään odottamaan sarjan seuraavaa osaa kieli pitkänä.

Aiemmin sarjassa on ilmestynyt Tähtifantasia palkinnon voittanut Viimeinen toivomus, sekä Tähtifantasia-ehdokkuuden saanut Kohtalon miekka.

Kai Saarto

ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Arvosana
Edellinen artikkeliRuudintuoksuinen Merirosvopoukama
Seuraava artikkeliBoggle Flash
haltiain-verta-vie-noiturin-romaanimittaanPuolalaisen Andrzej Sapkowskin fantasiasarjaa on nähty suomennettuna aiemmin kahden novellikokoelman verran. Kesällä 2012 ilmestynyt Haltiain verta on sarjan ensimmäinen täysimittainen romaani. Kaikkien kirjojen sankari on noituri Geralt Rivialainen. Sapkowskin fantasiamaailma ammentaa rikkaasta slaavilaisesta myyttiperinteestä ja on aikuismaisempi kuin monet muut lajityyppinsä edustajat. Haltian veressä Geralt...