Kaupunki pyrkii tällä hetkellä erilaisin kampanjoin houkuttelemaan lisää työvoimaa hyvin kehittyvän elinkeinoelämän tarpeisiin. Tämä työvoima tarvitsee asuntoja, eri hintaluokissa ja eri puolilta Turkua. Uudella asuntorakentamisella tähän tarpeeseen ei pystytä nopeasti vastaamaan vaan tärkeää olisi pystyä markkinoimaan kaikkia asuinalueita samanveroisina. Tähän tarvitaan määrätietoista työtä asuinalueiden kehittämiseksi. Koko Turku on pidettävä vetovoimaisena ja hyvinvoivana.
Hyvinvointierojen kasvu näkyy voimakkaasti Turun eri asuinalueiden välillä. Korkea työttömyysaste, syrjäytyneisyys, alhainen koulutus, köyhyys ja sosiaaliset ongelmat ovat Turussa keskittyneet muutamiin lähiöihin ja tämä johtaa asuinalueiden välisiin suuriin eroihin niin houkuttelevuudessa kuin ihmisten hyvinvoinnissa. Ongelmien kasaantuminen tiettyihin lähiöihin aiheuttaa levottomuutta, asuntojen hintojen laskua ja edesauttaa huono-osaisuuden periytymistä.
Asuinalueiden kehittymistä pystytään ohjaamaan niin kaavoituksen ja rakentamisen kautta kuin myös ohjaamalla palveluiden kehittymistä ja kehittämistä niin sosiaali- ja terveyspalveluissa, sivistyspalveluissa kuin joukkoliikenteessä.
Positiivisella diskriminaatiolla on saatu asuinalueita tasa-arvoistettua monissa kaupungeissa ja tähän pitää Turussakin pyrkiä. Muista kaupungeista on syytä ottaa oppia siitä, miten profiililtaan erilaisia lähiöitä pystytään parhaiten kehittämään.
Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Turku laatii asuinalueiden tasa-arvoistamissuunnitelman, jossa on koottuna yhteen kaikkien hallintokuntien näkemykset siitä, että mitä toimenpiteitä voidaan tehdä ja miten nämä toimenpiteet nivotaan yhteen kaupunkitasoiseksi suunnitelmaksi tasa-arvon lisäämiseksi kaikkien asuinalueiden välillä.
Piia Elo