Lähitori Iso-Heikin kevätkausi käynnistyy

Lähitori Iso-Heikki. Kuva: Tukenasi ry.
Lähitori Iso-Heikki. Kuva: Tukenasi ry.

SENIORIT.

Lähitori toimii yli 60-vuotiaiden kohtaamispaikkana torstaisin kello 13 alkaen turkulaisessa Senioritalo Iso-Heikissä, osoitteessa Revontulenkatu 4. Kevätkaudella on luvassa monenlaista tietoa ja toimintaa arkeen ja hyvinvointiin liittyen.

EHYT ry:n Liisa Äyräksen 25.1. pitämän luennon jälkeen tarjoutuu kävijöille mahdollisuus osallistua senioritalo Iso-Heikin tutustumiskierrokseen. Iltapäivän päättää Liiku lähellä -ryhmä, jossa on tarjolla monenlaista liikuntaa ryhmäläisten toiveiden mukaan.

Liiku lähellä -ryhmä kokoontuu torstaisin kello 14—15 senioritalon kuntosalilla.
Luvassa monipuolista liikuntaa ryhmäläisten toiveiden mukaan, lihasvoima- ja tasapainoharjoittelua tai ulkoilua. Ryhmän mahdollistajana Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen Liiku lähellä -hanke.

Keväällä Lähitorin teemoja ovat esimerkiksi päihteet ja kieltolaki, lajittelu ja kierrätys, ikääntyneiden liikenneturvallisuus, yksinäisyys, kuulo sekä kaaoksen kesyttäminen.

Torstaina 8.2. klo 13—14.30 on hyvinvointi-iltapäivä, jossa voi tutustua monenlaisiin hyvinvointia lisääviin toimintoihin. Tapahtumassa on tavattavissa Varhan ikäihmisten palveluohjaaja.

Luvassa on myös muun muassa verenpaineen mittausta, aivojumppaa ja talon esittelyä Senioritalo Iso-Heikin pisteellä. Turun liikuntatoimen pisteellä voi testata puristusvoimaansa sekä saada vinkkejä kotiharjoitteluun. Turun kaupunginkirjaston väki kertoo tilaisuudessa kirjaston palveluista, äänikirjoista ja kulttuuritarjonnasta.

Ruissalon kylpylä esittelee esimerkiksi Kelan kuntoutuskursseja senioreille ja Lounais-Suomen Loma ja Virkistys ry kertoo tuetuista lomista. Loistolaboratorio Oy antaa opastusta hammasproteesien käyttöön ja huoltoon, lisäksi osallistujilla on mahdollisuus putsauttaa oma proteesi ultraäänipesurilla. Varsinais-Suomen Muistiyhdistys esittelee kodin turvalaukkua.

Lähitorin toiminta on tarkoitettu 60+ -vuotiaille turkulaisille sekä heidän läheisilleen. Toiminta on maksutonta ja siihen osallistutaan omalla vastuulla. Tarkemman ohjelman löytää tapahtumakalenterista www.tukenasi.fi.

Turun Seutusanomat