Teatteri Akseli ainoana paikallisteatterina Työväen Näyttämöpäivillä

Teatteri Akselin Tarpeettomia ihmisiä -näytelmän rooleissa nähdään Hanna Mehto, Tomi Aho, Linda Johansson ja Rolle Ekroos. Kuva: Urpo Helenius.
Teatteri Akselin Tarpeettomia ihmisiä -näytelmän rooleissa nähdään Hanna Mehto, Tomi Aho, Linda Johansson ja Rolle Ekroos. Kuva: Urpo Helenius.

TEATTERI.

Turkulainen Teatteri Akseli valittiin toista kertaa Suomen suurimmille harrastajateatterifestivaaleille. Mikkelissä 26.–28. tammikuuta järjestettäville Työväen Näyttämöpäiville valittujen ryhmien mukana oli alun perin kaksi turkulaisteatteria. Turun ylioppilasteatterin Työnlausujat joutui kuitenkin valitettavasti perumaan osallistumisensa teatterifestivaaleille.

Teatteri Akseli valittiin mukaan näytelmällä Tarpeettomia ihmisiä, jonka on kirjoittanut Reko Lundán ja ohjannut Laura Hurme. Elämänmakuinen draamateos yhteiskunnan unohtamista ihmisistä nähdään Kulttuuritalo Sotkun lavalla kahteen otteeseen lauantaina 27. tammikuuta.

Teatteri osallistui festivaaleille viime vuonna ensimmäistä kertaa. Silloin heidän esityksenään oli Miika Nousiaisen kirjoittama ja Kauno Takaraution ohjaama näytelmä Maaninkavaara.

Katariina Mäkinen-Önsoy