Michelin-tähtien jakotilaisuus Turun Logomossa

Suomi ja Turku ovat tänä kesänä mittavan kansainvälisen gastronomisen kiinnostuksen kohteena, kun Michelin Guide julkistaa pohjoismaiset tähtiravintolat sekä Michelin Awards -erikoispalkinnot Michelin Guide Ceremony -tilaisuudessa Turun Logomossa maanantaina 12. kesäkuuta. Kuva: Jarno Terho.
Suomi ja Turku ovat mittavan kansainvälisen gastronomisen kiinnostuksen kohteena, kun Michelin Guide julkistaa pohjoismaiset tähtiravintolat sekä Michelin Awards -erikoispalkinnot Michelin Guide Ceremony -tilaisuudessa Turun Logomossa maanantaina 12. kesäkuuta. Kuva: Jarno Terho.

TURKU.

Pohjoismaisten ravintoloiden Michelin-tähdet jaetaan Turussa 12. kesäkuuta.  Michelin-huumaan pääsee livekatsomoissa, jotka sijaitsevat Hansatorilla ja Kirkkopuiston terassilla.

Katsomot välittävät suoran lähetyksen kello 18 alkaen Logomossa pidettävästä Michelin Guide Ceremony -tilaisuudesta. Lähetys kestää noin tunnin, ja molemmissa paikoissa on illan aikana myös oheisohjelmaa sekä mahdollisuus nauttia ruokaa ja juomaa.

Tapahtumaan saapuu satoja vieraita, muun muassa pohjoismaisten, Michelin Guiden suosittelemien tai palkitsemien ravintoloiden huippukeittiömestareita ja suuri määrä kansainvälistä ruoka- ja matkailumediaa. Suomalainen ruokakulttuuri saa tapahtuman myötä ainutlaatuista huomiota ja näkyvyyttä.

Suomi saa isännöidä tapahtumaa nyt ensimmäistä kertaa, ja tilaisuuden pääyhteistyökumppanina toimivat Michelin Guiden kanssa Turun kaupunki ja Business Finland (Visit Finland, Food from Finland).

– Se, että Turku saa isännöidä tänä vuonna ensimmäistä kertaa Michelin-tähtien luovutustilaisuutta, on herättänyt ennennäkemättömän määrän kiinnostusta ruoka-alan toimijoiden keskuudessa. Meillä kaikilla on kova halu näyttää, miten hieno ja monipuolinen ruokakaupunki Turku on, sanoo tapahtumajohtaja Antti Kirkkola Turun kaupungilta.

Turkuun saapuville vieraille esitellään muun muassa suomalaisia elintarvikealan yrityksiä, kotimaisia raaka-aineita ja paikallista osaamista sekä koko alueen ja Turun saariston matkailutarjontaa.

Michelin Guide Ceremonyn kanssa samaan aikaan Turussa on meneillään ensimmäistä kertaa toteutettavat Turun ruokaviikot (5.–18.6.), jotka tarjoavat kahden viikon aikana noin 40 herkullista tapahtumaa. Turun lisäksi tapahtumat ulottuvat Naantaliin, Paraisille ja Saloon.

Arvoistettujen Michelin-tähtien jakotilaisuutta voi seurata myös Michelin Guiden YouTube-kanavalta.

Turun Seutusanomat