Kaarina-mitalit jaettiin ensi kertaa Kaarina-talolla

Kuvassa Kaarina-päivän palkittuja.

KAARINA. Sunnuntaina 25. marraskuuta vietettiin Kaarinan päivää ensi kertaa uudella Kaarina-talolla. Juhlassa kuultiin puheita ja jaettiin sekä Kaarina-mitalit että vuoden nuorten urheilijoiden palkinnot ja lopulta kajautettiin yhteislauluna Varsinais-suomalaisten laulu. Juhlan jälkeen kahvitilaisuudessa jaettiin vielä Vuoden positiivisimman kaarinalaisen palkinto piikkiöläiselle Hannu Vuoriselle. 

Kaarina-mitalit 2018

Terhi Helminen on aktiivinen kaarinalaisten liikuttaja, joka on toiminut Kaarinan Naisvoimistelijoiden ohjaajana lähes 33 vuotta, johtokunnan jäsenenä seitsemän vuotta ja puheenjohtajana 18 vuotta aina vuoteen 2017 saakka.

Sinikka Keinänen on vammaisten asioiden hoitaja ja heidän yhdenveroisten oikeuksiensa puolustaja. Keinänen on toiminut vuodesta 1996 lähtien eri nimikkeillä Kaarinan kaupungin vammaispalveluissa − viimeksi kuluneet 16 vuotta hän on ollut ensin Torpan, sitten Tiklin toimintakeskusten johtaja.

Merja Markkula on ansiokkaasti tehnyt Kaarinaa ja kaupungin kulttuurielämää tunnetuksi. Kun museovirasto sulki Kuusiston kartanossa toimineen museon vuonna 2012, ryhtyi Markkula tarmokkaasti ajamaan kartanon saamista taiteen ja kulttuurin tyyssijaksi. Kuusiston Taidekartano pääsi aloittamaan toimintansa vuonna 2013.

Kalle ”Kajo” Niskanen on kaarinalaissyntyinen rap-muusikko, joka on asunut suurimman osan elämästään Hovirinnassa. Kajon musiikkivideoissa esiintyy usein kaarinalaisia maisemia, ja kappaleissa mainitaan monia Kaarinalaisia paikkoja, kuten Kuusisto ja Vuolahti. Niskanen on osallistunut rapin SM-kisoihin useita kertoja ja voittanut kolmesti.

Mari Saario on erityisen perehtynyt kiertotalouden ja kestävän liiketoiminnan kehittämiseen sekä projektien johtamiseen. Vahvaa osaamistaan ovat ympäristö-, turvallisuus- ja laatujohtaminen, vastuullinen liiketoiminta, julkinen ja kuntasektori, strateginen suunnittelu ja innovaatiot. Ammattinsa ja osaamisensa kautta hän on tehnyt Kaarinaa tunnetuksi Suomessa ja maailmalla.

Iiris Virtanen on kaarinalaisen teatterikulttuurin merkittävä edistäjä. Hän on ollut Kaarina-Teatterin jäsen vuodesta 1998 ja toiminut mm. teatterin johtokunnassa ja yhdistyksen sihteerinä. Viimeisimpänä suurproduktiona hän oli teatterin puvuston ja rekvisiitan kuvaus- ja tallennusapuna.

Arja-Riitta Vuorinen on Kaarinan Taitoluistelijat ry:n perustajajäsen ja on pitkään toiminut seuran vetäjänä. Vuorisen aikana Taitoluistelijat ry:n toiminta on vähitellen laajentunut merkittävästi. Tällä hetkellä voidaankin ylpeydellä puhua maailman luokan taitoluistelutoiminnasta.

Heli Väinölä on iloisuudellaan, positiivisuudellaan ja merkittävällä työpanoksellaan synnyttänyt Piikkiöön kuntoportaat ja rahoitusta Piikkiön yhtenäiskoulun liikuntavälineiden hankintaan. Väinölän työskentely omassa yhteisössään on sytyttänyt liikunnaniloa niin aikuisissa kuin lapsissakin.

Kaarinan Taitoluistelijat on 15-vuotias muodostelmaluisteluseura, joka on saavuttanut kansainvälistä menestystä. Kaarinan taitoluistelijoiden joukkueita ovat SM-juniorijoukkue Dream Edges, SM-noviisijoukkue Diamond Edges, Sparkle Edges, kansalliset noviisit sekä tulokasjoukkueet Little Edges ja Mini Edges. Viime aikoina huomiota on herättänyt erityisesti SM-juniorijoukkue Dream Edges, joka edusti Suomea junioreiden MM-kilpailussa Zagrebissa maaliskuussa 2018. Diamond Edges taas on muun muassa saavuttanut 4. sijan muodostelmaluistelun SM-kilpailussa.

Piikkiön Kehitys ry on vuonna 1922 perustettu urheiluseura, joka on toiminut ja toimii edelleen ansiokkaasti kaupungin hyvinvoinnin edistäjänä. Seurassa on vuosien saatossa niin menestytty kilpaurheilussa kuin myös harrastettu erilaisia lajeja niin lasten- ja nuorten, aikuisten, kuin ikäihmistenkin sarjoissa. Seura on talkootyönä rakennuttanut kerhotalonsa ja huolehtii alueella sijaitsevista ulkoilu- ja retkeilyreitistöistä.

Piikkiön Palloseura ry on vuonna 1956 perustettu jalkapalloseura. Historian saatossa PiPS on liikuttanut ihmisiä tytöistä poikiin ja vauvasta vaariin. Piikkiöstä on siirtynyt isoimmille viheriöille pelaajia, jotka ovat saaneet suurta tunnustusta kuningaslajin parissa, suurimpana nimenä Kari Virtanen − ”Karo” on yksi harvoista, joka on edustanut Suomea jalkapallon maajoukkueessa Moskovan olympialaisissa 1980. Pitkäjänteinen juniorityö näkyy myös nykypäivänä, kun seurassa on viimeisimmän laskennan mukaan 389 lisenssipelaajaa.

SPR Kaarinan-Piikkiön osasto | Tärkein ja ajankohtaisin perustelu mitalille on vuoden 2017 lopulla aloitettu koulujen ylijäämäruokien jako, toiminta, johon ovat osallistuneet lukuisat vapaaehtoiset − ilman vapaaehtoistyötä toteutus ei olisi ollut mahdollista. Lisäksi Kaarinan-Piikkiön osasto järjestää ensiapuryhmätoimintaa ja monenlaista muuta toimintaa.

Ura Basket ry | Kaarinassa koripallo alkoi syksyllä 1958 Ylikylän koulussa pidetystä liikuntakerhosta, minkä jälkeen Kaarinan Uraan perustettiin koripallojaosto. Nykyinen Ura Basket ry on perustettu 12.4.2005. Kaudella 2017−2018 seura nousi ensi kertaa korkeimmalle sarjatasolle, Korisliigaan. Ura Basket ry ansaitsee mitalinsa 60-vuotiaana kaarinalaisen koripallon edistäjänä.