Pekka Puupää kirmaa kesälaitumille Puolalanpuistossa

Turkulaisessa kesäteatteri Akselissa esitettävässä näytelmässä Pekka ja Pätkä ostavat yhdessä huvilan, perustavat täysihoitolan ja mikäänhän ei voi mennä pieleen.

TEATTERI.

Reino Helismaan kirjoittaman Pekka Puupää kesälaitumilla -hupikomedian ensi-iltaa vietetään lauantaina 29. kesäkuuta Turun Puolalanpuistossa.

Näytelmän ohjaa persoonallisesta otteestaan tavaramerkin luonut ja Teatteri Akselin lukuisista menestysnäytelmistä jo tuttu Kauno Takarautio assistenttinaan Vilja Aavikko. Puvustuksesta vastaa Kirsi Vaara, videoista Arto Mäkelä ja grafiikasta Tero Hakkarainen.

Pekka, Pätkä ja Justiina värikkäine seurueineen kirmaa kesälaitumilla ensimmäistä kertaa keskellä Turkua Puolalanpuistossa.

Esitys pidetään Rakennusperinteen Ystävät ry:n idyllisessä pihapiirissä. Hyväntuulinen, monenmoista hauskaa tapahtumaa ja kohellustakin sisältävä kesäteatterinäytelmä sopii koko perheelle.

Näytelmään on sovitettu mukaan reippaasti upeita laulunumeroita ja livemusiikkia. Niin kuin kesäteatteriin kuuluu Puolalanpuistossa nautitaan tietysti myös romantiikasta.

Helismaan vuonna 1953 käsikirjoittama, Esa Pakarisen, Masa Niemen ja Siiri Angerkosken tähdittämä ensimmäinen Pekka Puupää -elokuva nousi nopeasti yleisön suosioon, joten toista elokuvaa ryhdyttiin valmistelemaan nopeasti. Pekka Puupää kesälaitumilla -elokuvaa ei muista Puupää-elokuvista poiketen suunnattukaan pelkästään lapsille, vaan siihen lisättiin Olavi Virran ja Ruth Johanssonin välinen romanssi myös aikuisyleisöä varten.

Komedianäytelmässä Pekka saa tomeralta vaimoltaan tehtäväksi kesämökin hankkimisen järven rannalta.

Monien sattumien ja liukkaan kiinteistövälittäjä Muikun ansiosta haaviin tarttuukin hulppea huvila, johon myös Pätkä päätyy osakkaaksi. Kun omalaatuisen kolmikon seuraan liittyy vielä muusikon urasta haaveileva Pätkän sukulainen Karoliina, syntyykin idea täysihoitolasta. Näin kaikki alkaa, eikä mikään voi tietysti mennä pieleen.

Puupäät ja Pätkä muuttavat huvilaan, avaavat täysihoitolansa ja ottavat vastaan arvokkaita vieraita. Asiahan ei tietysti minulle kuulu, mutta mitä sitten mahtaa tapahtua?
Rooleissa nähdään Juha Nordman, Jari Vihervirta, Maaret Mast, Vilma Halava, Vili Halava, Pihla Halava, Tero Hakkarainen ja Sari Pohjola.

Teatteri Akselin esityskausi Puolalanpuistossa: 29.6. – 27.7.2024.

Katariina Mäkinen-Önsoy