Turkuseuran pop up -lähiruokapuoti avautuu Brinkkalassa

Ruokaviikoilla Turkuseuran Vanhan Suurtorin Föripuoti muuntautuu puolestaan lähiruokapuodiksi, josta voi ostaa paikallisia ruokatuotteita.
Ruokaviikoilla Turkuseuran Vanhan Suurtorin Föripuoti muuntautuu puolestaan lähiruokapuodiksi, josta voi ostaa paikallisia ruokatuotteita. Kuva: Turkuseura.

Turkuseura virittäytyy Turun ruokaviikoille, jotka järjestetään 3.–18. kesäkuuta. 

TURKU.

Turkuseura juhlii Turun ruokaviikkoja avaamalla Föripuotiin varsinaissuomalaisia lähiruokatuotteita tarjoavan pop up -puodin maanantaina 3. kesäkuuta. Tarjolla on paikallisia herkkuja suoraan tuottajilta.

Myynnissä on muun muassa härkäpaputuotteita, mehuja, myslejä, hilloja ja alkoholittomia kuohujuomia. Herkkupuodin ideoivat yhdessä Turkuseuran toiminnanjohtaja Kati Leskinen ja Yrityssalon projektipäällikkö Henna Kyyrä.

– Tarjolla on pakattuja, hyvin säilyviä tuotteita, jotka on helppo kuljettaa kesähelteelläkin kotiin tai tuliaisiksi. Tuotteet ovat kestävästi tuotettuja ja niiden tuotantoketju raaka-aineesta pakkaukseen asti on täysin läpinäkyvä, kertoo Henna Kyyrä.

Simmottos-härkisherkku on Turkuseuran uutuustuotteena.

Lähiruokapuodin valikoimassa on murre-teemainen härkäpapuherkku, joka on tehty yhteistyössä varsinaissuomalaisen Karviaisten tilan kanssa. Yhdistys julkaisi kesän uutuusmakeisensa, Simmottos-härkisherkun, Kauppahallin pop up -puodissaan, joka on auki vielä 1. kesäkuuta asti.

– On tärkeää, että tuemme valinnoillamme paikallisia tuottajia, jotka tekevät työtä ympäristömme ja hyvinvointimme eteen. Samalla edistämme ruokakulttuurin monimuotoisuutta ja omaleimaisuutta. Ja mikä parasta: saamme yhdistettyä lähiruokaan vielä murteen, sanoo Kati Leskinen.

Tuotteisiin liittyvä esittely- ja maistatuspäivä järjestetään Föripuodissa lauantaina 15. kesäkuuta kello 11–14. Tuotteitaan ovat esittelemässä Koivunalhon luomutila, Torpan hunaja ja Antsun sinappi.

Ruokaviikkojen lastenpäivä pidetään keskiviikkona 5. kesäkuuta.

Turun ruokaviikot järjestetään 3.–18. kesäkuuta. Kyseessä on tapahtuma, joka tarjoaa ruokaan liittyviä elämyksiä ja tapahtumia eri puolilla Turkua ja Turun aluetta.

Turkuseura on mukana järjestämässä myös Ruokaviikkojen lastenpäivää Kauppatorilla 5.6. kello 10–15. Saariston supersankarit -tapahtumassa pääsee pelaamaan torin pelejä ja tutustumaan kalojen vedenalaiseen maailmaan. Torin jäätelöyrittäjät tarjoavat tapahtumassa jäätelömaistiaisia.

Turkuseuran pisteellä voi pelata Turku-muistipeliä ja osallistua Nappe Naakan haarukoiden etsintään.

Turun Seutusanomat