Vesiväylä Hessundinsalmen sillan työmaan kohdalla avataan huhtikuun lopussa

Hessundinsalmen sillan kohdalla oleva vesiväylä avataan veneilijöiden käyttöön 1.5. mennessä. Kuva: Väylävirasto.
Hessundinsalmen sillan kohdalla oleva vesiväylä avataan veneilijöiden käyttöön 1.5. mennessä. Kuva: Väylävirasto.

PARAINEN.

Paraisten Hessundinsalmen sillan kohdalla kokonaan suljettuna ollut vesiväylä avataan taas veneilijöiden käyttöön 1.5. mennessä. Veneväylä on ollut suljettuna uuden sillan teline-, muotti-, raudoitus- ja valutöiden vuoksi.

Vesiliikenteelle varataan sillan kohdalla alikulkukorkeudeltaan nykyistä vastaava ja 20 metriä leveä kulkuaukko.

Vesiväylä suljetaan uudestaan veneilykauden päätyttyä vanhan sillan purkamisen ajaksi talveksi 2024–25. Hanke tiedottaa väylän sulkemisesta ja sen avaamisesta erikseen.

– Muistutamme veneilijöitä turvallisuudesta näissä poikkeusoloissa. Sillan kohdalla olevasta aukosta kuljettaessa kannattaa noudattaa erityistä tarkkaavaisuutta ja pitää tilannenopeudet maltillisina, sanoo hankkeesta vastaava projektipäällikkö Janne Wikström Väylävirastosta.

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeen tavoitteena on turvata ainoan maantieyhteyden säilyminen entistä parempana Paraisille ja Turunmaan saaristoon. Lisäksi mahdollistetaan alueen valtakunnallisesti merkittävän teollisuuden HCT-kuljetukset. Hanke myös tukee Paraisten elinkeinoelämän ja maankäytön kehittämistä sekä lisää liikenteen turvallisuutta ja asumisviihtyisyyttä. Hankekokonaisuuden kustannusarvio on 128 miljoonaa euroa.

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta.

Turun Seutusanomat