Kaarinan keskusta kehittyy

Kaarinan keskustan yleiseen ideakilpailuun lähetetty työ Runoilijan löytöretki. Kuva: Sweco Finland Oy.
Kaarinan keskustan yleiseen ideakilpailuun lähetetty työ Runoilijan löytöretki. Kuva: Sweco Finland Oy.

Yleisötilaisuudessa esitellään keskustan suunnitelmia ja toteutusta sekä Rauhalinnaan suunnitteilla olevaa asuinaluetta.

KAARINA.

Kaarinan keskustan kehittäminen on hyvässä vauhdissa, suunnittelu etenee ja rakennustyöt alkavat toriaukiolla jo tämän vuoden aikana. Kaupunkilaisilla ja yrittäjillä on nyt mahdollisuus kertoa toiveitaan ja ajatuksiaan uudesta keskustasta osallistumalla kaupungin järjestämään yleisötilaisuuteen 25.4. sekä vastaamalla kyselyyn kaupungin verkkosivuilla huhtikuun aikana.

– Tällä hetkellä ajankohtaisinta keskustan kehittämisessä on torin ja sen ympäristön suunnittelu. Aluetta suunnitellaan kokonaisuutena siten, että huomioon otetaan niin torimyynti, tapahtumien järjestäminen, liiketilat, turvallisuus kuin esteettömyyskin. Jatkossa torin ympärille luodaan kävelykeskusta eli kävelylle ja pyöräilylle ystävällinen alue, jotta keskustasta tulee rauhallinen ja viihtyisä, Kaarinan kaupungin vs. kaupunginarkkitehti Oscu Uurasmaa sanoo.

Torialueen suunnittelu on jo käynnistynyt, ja torimyyntialueen rakennustyöt alkavat syksyllä. Koko toriaukio saadaan valmiiksi ensi vuonna.

– Keskustaan tulevien rakennusten osalta pitää odottaa vielä muutama vuosi, jotta tarkempi suunnittelu ja asemakaavoitus valmistuvat, Uurasmaa jatkaa.

Rauhalinnan länsiosaan Saaristotien varrelle puolestaan suunnitellaan noin tuhannen asukkaan viihtyisää asuinaluetta, jonka kerros- ja rivitalot edustavat nykyajan keinoin ja tekniikoin toteutettua klassismia, barokkia ja jugend-tyyliä. Suunnittelu on etenemässä kaavaehdotukseksi tämän vuoden aikana. Uudenlaisista ratkaisuista käydään parhaillaan vuoropuhelua myös toteuttajien kanssa.

Yleisötilaisuudessa keskustellaan kaupunkisuunnittelun ajankohtaisista aiheista.

Kaupunki järjestää yleisötilaisuuden asukkaille ja yrittäjille torstaina 25.4.2024 kello 18–20 Hovirinnan koulun ruokasalissa (os. Hovirinnantie 17). Tilaisuudessa esitellään keskustan ja Rauhalinnan suunnitelmia ja havainnekuvia, keskustellaan niistä ja kerätään mielipiteitä. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

– Toivotamme kaupunkilaiset lämpimästi tervetulleiksi keskustelemaan kanssamme kaupunkisuunnittelun ajankohtaisista aiheista, Oscu Uurasmaa toteaa.

Kyselyllä kartoitetaan kaupunkilaisten toiveita keskustan kehittämiseksi.

Kaarinan kaupungin verkkosivuilla voi huhtikuun loppuun asti vastata kyselyyn, joka kartoittaa keskustan ja erityisesti torin alueen kehittämiseen liittyviä toiveita. Kyselyn avulla selvitetään, millaisia toimintoja torin alueelle toivotaan ja mitä kävelykeskustan koosta ja laadusta ajatellaan.

Lisäksi kysely kartoittaa, miten tärkeinä vastaajat pitävät esimerkiksi viihtyisiä istuskelumahdollisuuksia, turvallista ja viihtyisää valaistusta, puita ja muita viherratkaisuja, toiminnallisuutta eri-ikäisille, parkkipaikkoja, kahviloita ja liiketiloja sekä esteettömyyden huomioimista suunnittelussa.

– Haluamme kehittää keskustaa vuorovaikutuksessa kaupunkilaisten kanssa. Kannustamme kaikkia kaarinalaisia ja myös muita Kaarinan keskustassa asioivia osallistumaan tilaisuuteen ja vastaamaan kyselyyn. Vastaukset antavat meille tärkeää palautetta siitä, millaisen keskustan kaupunkilaiset haluavat, Oscu Uurasmaa Kaarinan kaupungilta kertoo.

Kaarinan keskustan kehittämiskyselyyn voi vastata täällä.

Turun Seutusanomat