Föli siirtyi kesäaikaan

Fölin bussit siirtyivät kesän aikatauluihin, joista saa sähköisten reittioppaiden lisäksi tietoa perinteisestä aikataulukirjasta, jonka voi maksutta hakea itselleen Fölin palvelupisteestä.

LIIKENNE

Turun seudun joukkoliikenne eli tutummin Föli siirtyi maantaina 22. huhtikuuta kesän aikatauluihin. Kesäkauden muutoksista ja voimassaolevista aikatauluista saa ajantasaista tietoa netistä, Föli-sovelluksen avulla ja myös perinteisestä aikataulukirjasta, jotka kaikki saa käyttöönsä maksutta.

Kesäaikatulut ovat voimassa aina 22. syyskuuta asti. Kesän aikana tapahtuu toki muitakin muutoksia kuin jo voimaan tulleet, sillä esimerkiksi koululaislinjat jäävät kesätauolle 3. kesäkuuta.

– Meillä on kesän aikana aikataulullisesti erilaisia jaksoja, ja seuraava iso muutos tulee, kun koulut jäävät kesälomalle. Koulujen kesäloman ajaksi osa linjoista jää myös kesätauolle, kertoo suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa.

Kesäajan muutoksista pysyy helpoiten kärryillä lataamalla kännykkäänsä Föli-sovelluksen. Sovellus on maksuton ja saatavilla sovelluskaupoista sekä Android- että Apple-puhelimiin.

– Föli-sovellus on varmastikin kätevin tapa käyttää Fölin reittiopasta. Sovelluksesta näkee myös muun muassa tiedotteet poikkeusreiteistä, kertoo Jorasmaa.

Föli-sovellusta voi luonnollisesti käyttää myös muun muassa lippujen ostamiseen sekä Fölin ajankohtaisten uutisten lukemiseen.

Reitit ja aikataulut löytyvät myös nettiselaimen avulla Fölin kotisivuilta.

Hyviä uutisia on kuitenkin myös niille ihmisille, joilta mobiililaitteiden käyttö ei luontevasti suju.

– Perinteisiä aikataulukirjoja jaetaan palvelupisteissämme, kaikissa, joissa voi käydä ostamassa Fölin matkakortteja ja lataamassa kortteihin lisää saldoa. Aikataulukirjat ovat asiakkaillemme maksuttomia, kertoo Jorasmaa.

Perinteisestä fyysisestä oppaasta ei siis olla luovuttu, vaikka sitä ei enää ihmisten koteihin jaetakaan. Aikataulukirjoja jakavia Fölin palvelupisteitä on muun muassa Prismoissa ja R-kioskeilla sekä Föliin kuuluvien kuntien ja kaupunkien palvelupisteillä.