Kaarina-talon kahvila Libriksessä kansainvälinen kohtaamispaikka

Kaarina-talo
Kaarina-talo. Kuva: Turun Seutusanomien arkisto.

KAARINA.

Kansainvälinen kohtaamispaikka vietti avajaisiaan Kaarina-talossa 13. helmikuuta. Kahvila Libriksen kohtaamispaikalla kokoonnutaan keväällä joka tiistai paitsi vappuaattona 30. huhtikuuta. Viimeinen kokoontuminen on 28.5. tämän kevään osalta.

Kaarinan kaupungin ja järjestöjen yhteistyössä ylläpitämä Kansainvälinen kohtaamispaikka on tarkoitettu erilaisista kulttuuritaustoista lähtöisin oleville ihmisille.

Kohtaamispaikan tarkoituksena on edistää ihmisten kohtaamista sekä jakaa tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta ja eri kulttuureista. Kaarinan palvelut, tapahtumat ja harrastusmahdollisuudet tulevat tutuksi tapaamisissa, joissa harjoittelemme myös suomen kieltä.

Kahvila Libriksessä kokoontuvassa kohtaamispaikassa järjestetään teemailtoja ja pelataan pelejä. Ohjelmassa on myös lähiympäristöön suuntautuvia retkiä. Toimintaa suunnitellaan ja järjestetään yhdessä kävijöiden kanssa. Kohtaamispaikan toiminta on kävijöille maksutonta.

Kohtaamispaikan toiminnassa ovat mukana Kaarinan kulttuuri- ja kirjastopalvelut, kaupungin kotoutumispalvelut, Kaarinan seurakunta, Punaisen Ristin Kaarinan osasto, Mannerheimin lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri, Sateenkaari Koto ry sekä Sinua tarvitaan – tunti vuodessa riittää -hanke.

Turun Seutusanomat