Fimbul Taiteilijatalon näyttely esillä Brinkkalan galleriassa

Kristian Jalavan teos Coexistence, 2024.
Kristian Jalavan teos Coexistence, 2024.

Ryhmänäyttely tuo Pääskyvuorella syntyvän nykytaiteen Turun keskustaan.

KUVATAIDE.

Fimbul Taiteilijatalon ryhmänäyttely Brinkkalan galleriassa tuo Pääskyvuorella syntyvän nykytaiteen Turun keskustaan. Ryhmänäyttely on katsaus siihen, mitä taiteilijatalolla tapahtuu juuri nyt.

Näyttelyyn osallistuville taiteilijoille on annettu vapaat kädet esitellä teoksia, joiden parissa he ovat työskennelleet viimeisen vuoden aikana. Erilaiset aiheet, teemat, tekniikat ja ajatukset kohtaavat saman katon alla ja muodostavat elävän ja monimuotoisen kokonaisuuden.

Näyttelyyn osallistuu kolmetoista fimbulilaista. Mukana ovat Sonja Elenius, Oskari Inkinen, Kristian Jalava, Tommi Juutilainen, Anne Järvi, Antti Oksanen, Mervi Patala, Samu Raatikainen, Jaana Saarikoski, Johanna Sinkkonen, Trivial Zero ja Maria West.

Fimbul Taiteilijatalo ry on vuonna 2000 perustettu taiteilijavetoinen työhuoneyhteisö, jonka toiminnan tarkoitus on edistää ja tukea turkulaisten ammattitaiteilijoiden työskentelyä ja työoloja ylläpitämällä työhuoneyhteisöä ja vuokraamalla kohtuuhintaisia työtiloja taiteilijoille ja luovien alojen ammattilaisille.

Vuokraustoiminnan lisäksi yhdistys järjestää Fimbul Taiteilijatalolla tapahtumia ja työpajoja ja tuo esille taiteilijoidensa teoksia Turussa ja lähialueilla järjestettävissä ryhmänäyttelyissä.

Brinkkalan galleriassa 2.2. avautunut Fimbul Taiteilijatalon ryhmänäyttely on esillä 31. maaliskuuta asti. Vanhalla Suurtorilla sijaitseva Brinkkalan Galleria ei ole esteetön.

Turun Seutusanomat